ΛΕΜΕΣΟΣ: 6χρονια φυλακή στον Κυριακίδη

Έπεσε η αυλαία στην υπόθεση του θανατηφόρου δυστυχήματος που συγκλόνισε το παγκύπριο, έπειτα από το οποίο έχασε την ζωή του ο 25χρονος Στέφανος Γεωργίου από το Κολόσσι, το οποίο σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2015 στη Λεμεσό.

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας γράφτηκε με την απόφαση του Κακουργιοδικείου και την επιβολή ποινής στον κατηγορούμενο για το θανατηφόρο Ιωάννη Κυριακίδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας υπό την επήρεια ναρκωτικών, αλκοόλης και με ταχύτητα που μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή.

Το Κακουργιοδικείου επέβαλε στον Κυριακίδη ποινή φυλάκισης 6 ετών. Σε διαφορετικές περιπτώσεις, η ποινή ενός κατηγορούμενου για θανατηφόρο δεν ξεπέρασε τα 4 χρόνια.

Ο Κυριακίδης, τα ξημερώματα της 30ης Οκτωβρίου 2015, οδηγούσε με στερημένη άδεια οδήγησης, καθώς τρεις μήνες νωρίτερα είχε καταδικαστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο για οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα (201 χλμ αντι 80χλμ) και για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

«Οι ποινές που του επιβλήθηκαν, παρά το ότι ήταν αυστηρές, ποινή φυλάκισης με αναστολή για 3 έτη, στέρηση άδειας οδήγησης για 6 μήνες και ποινή προστίμου δεν τον συνέτισαν», είχε αναφέρει το δικαστήριο και σημείωσε πως, τρεις μόνο μήνες μετά, και ενώ γνώριζε «το κολάσιμο των πράξεων του, αποφάσισε εκ νέου να παραβεί το νόμο και το διάταγμα του δικαστηρίου και να επαναλάβει την προηγούμενη εγκληματική του συμπεριφορά, οδηγώντας υπό την επήρεια ουσιών το όχημα του με ιλιγγιώδη ταχύτητα στον παραλιακό δρόμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here