Στη Λεμεσό: Τελετή Απονομής «Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2017» στον Δρ Αμερίκο Αργυρίου

Το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο σας προσκαλεί στην τελετή απονομής του «Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2017» στον Δρ Αμερίκο Αργυρίου για την συνεισφορά του στην επιστήμη και στην κοινωνία, στην αναβάθμιση της υγείας και του ιατρικού επαγγέλματος στην Κύπρο.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Λεμεσού (Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 23) την Παρασκευή, 29 Σεπτέμβριου 2017, 11:00-12:30.

Στην τελετή θα παραστούν μεταξύ άλλων η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδου και Κύπριοι Ευρωβουλευτές. Σας επισυνάπτεται η πρόσκληση και το πρόγραμμα.

O Δρ Αμερίκος Αργυρίου συγκαταλέγεται -μετά από πρόταση του Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη (Σ&Δ)- στη λίστα με τις 50 συνολικά προτάσεις που επιλέχθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως νικητές για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2017.

Ιστορικό του Βραβείου

Το Βραβείο θεσπίστηκε το 2008 ως επιβράβευση για εξαιρετικά επιτεύγματα πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που με τις δράσεις τους έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μιας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των κρατών μελών ή στη διευκόλυνση της διασυνοριακής ή διεθνικής συνεργασίας, εντός της ΕΕ. Μπορούν επίσης να περιλαμβάνονται δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών που εμπλέκονται σε μακροπρόθεσμη, διασυνοριακή ή διεθνική πολιτιστική συνεργασία που συμβάλλει στην ενίσχυση ενός ευρωπαϊκού πνεύματος.

Ο κάθε Ευρωβουλευτής δύναται να προτείνει μια υποψηφιότητα κάθε χρόνο. Στα 28 κράτη μέλη συστήνεται μια εθνική Επιτροπή, υπεύθυνη για την επιλογή προτάσεων υποψηφίων, ενώ η τελική επιλογή των νικητών γίνεται από την Επιτροπή του Βραβείου στις Βρυξέλλες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here