Σε πνεύμα Χριστουγέννων η Λεμεσός και η Λάρνακα (pics)

Τριάντα μέρες χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας σε κάθε γωνιά της πόλης υποσχέθηκε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, στην διάρκεια της φωταγώγησης του νέου Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου χθες βράδυ, στην παρουσία εκατοντάδων πολιτών.

Ανάβοντας τον διακόπτη με τον οποίο έγινε η φωταγώγηση του νέου Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και ολόκληρου του γιορτινού διακόσμου της Λεμεσού, ο Νίκος Νικολαΐδης ευχήθηκε όπως η αγάπη των Χριστουγέννων να πλημμυρίσει τις καρδιές των πολιτών.

«Σας καλούμε να νιώσετε πάλι παιδιά, να νιώσετε την αγάπη και με αυτή την αγάπη να αγκαλιάσετε τους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη», είπε.  Εμείς από πλευράς μας, πρόσθεσε, «έχουμε δημιουργήσει ένα δέντρο γεμάτο αναμνήσεις, στολίδια, δώρα για τα παιδιά, διότι τα Χριστούγεννα είναι για τα παιδιά».  Φέτος, συμπλήρωσε ο κ. Νικολαΐδης «έχουμε δημιουργήσει  μια ανεπανάληπτη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Δεκάδες καλλιτέχνες θα μεταφέρουν τα Χριστούγεννα σε όλες τις γωνιές της Λεμεσού».

Η εκδήλωση άρχισε στις 1730 με τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού και την παιδική «Χορωδία των Ονείρων». Στις 1800 έγινε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, από τον Δήμαρχο στην παρουσία του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού.

Το φωταγωγημένο άρμα του Άγιου Βασίλη, με την συνοδεία του διέσχισε την οδό Ανεξαρτησίας, κατέληξε στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, στο εργαστήρι που στήθηκε εκεί για να μπορεί ο Άγιος Βασίλης να μοιράζει δώρα στα παιδιά.

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων εισήλθε επίσης από χθες η Λάρνακα, με την φωταγώγηση του μεγάλου Χριστουγεννιάτικου δέντρου που στήθηκε στην Πλατεία Ευρώπης.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, πατώντας το κουμπί για την φωταγώγηση ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Λάρνακα για όλο τον Δεκέμβριο, τον μήνα των εορτών των Χριστουγέννων θα είναι «μια μεγάλη οικογένεια».

Πρόσθεσε ότι «τα Χριστούγεννα είναι γιορτή που συγκεντρώνεται η οικογένεια, ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας και είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα για όλο τον κόσμο στο μέσο του Χειμώνα. Ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο επιθυμεί όπως ο κόσμος της Λάρνακας παραμείνει στη πόλη για τις γιορτές των Χριστουγέννων και γι’αυτό έχει διοργανώσει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα».

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, συνέχισε, «θα δώσουμε την ευκαιρία σε όλα τα καλλιτεχνικά σχήματα της πόλης, δηλαδή σχολές χορού και χορωδίες να συμμετέχουν στην πανδαισία εκδηλώσεων που έχουν οργανωθεί σε όλο το εμπορικό κέντρο της Λάρνακας».

Ακολούθησε  καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσικά και χορευτικά σχήματα της πόλης και συναυλία με τους «Τενόρους του 21ου αιώνα» από την Μόσχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here