Σε κίνδυνο παιδιά στην Κύπρο λόγω αυτών των προϊόντων (pics)

Προϊόντα που απειλούν την υγεία εντοπίστηκαν στην αγορά της ΕΕ, με προειδοποιήσεις και στην Κύπρο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή (ΥΠΚ) του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Για 38 προϊόντα που παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά των καταναλωτών και έχουν κοινοποιηθεί στο σύστημα GRAS-RAPEX, κάνει λόγο η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή (ΥΠΚ) του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, η οποία προειδοποιεί το κοινό ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα είτε παρόμοια, είναι πιθανό να βρίσκονται στην αγορά της Κύπρου και να απειλούν άμεσα την υγεία και ασφάλεια των καταναλωτών και κυρίως των παιδιών.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή αναφέρει ότι τα 38 προϊόντα κατανεμήθηκαν για σκοπούς ελέγχου της αγοράς ως ακολούθως:

· Τέσσερα (4) στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.
· Δεκατρία (13) στο Τμήμα Φαρμακευτικών Υπηρεσιών.
· Εννέα (9) στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών.
· Εννέα (9) στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.
· Δύο (2) στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών.
· Ένα (1) στο Τμήμα Περιβάλλοντος.

Τα προϊόντα που αφορούν την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, καθώς και οι αντίστοιχοι συνεπαγόμενοι κίνδυνοι, περιγράφονται στον πίνακα που ακολουθεί.

.

 

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Τα πιο πάνω προϊόντα είτε παρόμοια, είναι πιθανό να βρίσκονται στην αγορά της Κύπρου και να απειλούν άμεσα την υγεία και ασφάλεια των καταναλωτών και κυρίως των παιδιών. Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή έχει ήδη αρχίσει εντατικούς ελέγχους της αγοράς για τυχόν εντοπισμό των προϊόντων. Στην περίπτωση που εντοπισθούν τέτοια προϊόντα, θα προχωρήσει με δέσμευση και απόσυρσή τους.

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή καλεί τους εισαγωγείς, διανομείς, πωλητές ή καταναλωτές που τυχόν κατέχουν τέτοια προϊόντα, να σταματήσουν αμέσως τη διάθεση ή τη χρήση τους και να ειδοποιήσουν την Υπηρεσία.

Πηγή: sigmalive

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here