Σε δίωρη αποχή από τα μαθήματα τους κατέρχονται οι μαθητές

Σε δίωρη αποχή από τα μαθήματα τους, κατά την 3η και 4η Περίοδο, θα κατέλθουν σήμερα οι μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης, οι οποίοι αντιτίθενται στις εξετάσεις τετραμήνων από τη νέα σχολική χρονιά.

Χθες ο Πρόεδρος και μέλη του Συμβουλίου της ΠΣΕΜ είχαν συνάντηση, παρουσία και μελών της Παιδοβουλής, με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η Γραμματεία της ΠΣΕΜ παρακάθισε σε σύσκεψη για να αξιολογήσει τα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση και αποφάσισε να προχωρήσει κανονικά στην δίωρη αποχή , σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ Παναγιώτης Γεωργίου ανέφερε ότι «εμείς δεν μηδενίζουμε τίποτα και κανένα διάλογο, όπως προσπάθησαν να περάσουν το μήνυμα».

Ανέφερε ότι το Υπουργείο αποφάσισε μετά την εξαγγελία των μέτρων, να γίνει πιο ελαστικό και ευέλικτο “παρά το ότι τον προηγούμενο καιρό ήταν αμείλικτοι όσον αφορά τις συγκεκριμένες εξετάσεις”.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΣΕΜ, σήμερα για τρίτη φορά το Υπουργείο παρουσίασε διαφορετικά και αντιφατικά πράγματα.

Η θέση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού  ήταν και παραμένει πως το μέτρο της αποχής  τους μόνους που πλήττει είναι τους μαθητές, γι’ αυτό και τους καλεί για άλλη μία φορά να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και να συνεχίσουν τον διαλογο, ο οποίος διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, με θετικά αποτελέσματα”, αναφέρει ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here