Σέρνουν στο δικαστήριο Κύπριο επειδή έσωσε τη ζωή της κόρης του

Ελληνοκύπριος γιατρός, ο οποίος έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε κλινική πριν δύο χρόνια στην κόρη του, η οποία είχε κάνει χρήση υπερβολικής δόσης ηρωίνης, οδηγείται ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία ότι… της έσωσε την ζωή.

Συγκεκριμένα, ο Δρ. Κέρυ Κυριάκου κατηγορείται ότι έσπευσε να σώσει την κόρη του, ενώ δίπλα της βρισκόταν σε χειρότερη κατάσταση ο 43χρονος φίλος της, Luke Pike.

Η κόρη του, Αθηνά Κυριάκου, σύμφωνα με τη σελίδα neoskosmos, τελικά ξεπέρασε τον κίνδυνο, ενώ ο Lucas Pike απεβίωσε.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Κύπριος γιατρός δεν μίλησε για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην κλινική του στις 4 Μαρτίου, 2016 όταν και εντόπισε την κόρη του και τον φίλο της, αλλά κατά τη διάρκεια της εκδίκασης σε δικαστήριο στην Αυστραλία, ο Δρ. Κυριάκου ρωτήθηκε επανειλημμένα γιατί συνέχισε να δίνει τις πρώτες βοήθειες στην κόρη όταν επανήλθε ο παλμός της, ενώ δίπλα της βρισκόταν σε χειρότερη κατάσταση ο φίλος της. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η απάντησή του ήταν ότι λόγω του πατρικού ενστίκτου, πήγε κατευθείαν στην κόρη του.

Σε ερώτηση εάν είχε συνειδητοποιήσει ότι ο 43χρονος βρισκόταν σε χειρότερη κατάσταση από την κόρη του απάντησε θετικά, προσθέτοντας ότι νόμιζε ο Pike είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο. Επισήμανε ότι όταν τον κοίταξε, τα χείλη του ήταν μπλε, το πρόσωπο του είχε κοκκινωπό χρώμα, έτσι θεώρησε ότι ήταν ήδη νεκρός.

Στην υπόθεση εμπλέκεται ένας φίλος του ζεύγους, με το όνομα Mark Campbell. Ο Δρ. Κυριάκου απέρριψε την κατηγορία ότι εξαφάνισε στοιχεία που έδειχναν ότι η χρήση ναρκωτικών έγινε στην κλινική του, ενώ κατηγόρησε τον Campbell ότι είχε αποχωρήσει από τη σκηνή με μια σύριγγα στο χέρι, ενώ λίγο αργότερα επέστρεψε χωρίς αυτήν.

Να σημειωθεί ότι ο γιος τους Δρ. Κυριάκου είχε πεθάνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών πριν 11 χρόνια.

Ο Κύπριος γιατρός υποστηρίζει ότι η 30χρονη κόρη του και ο 43χρονος φίλος της ήταν ασθενείς τους, ενώ ο Campbell συνδεόταν με τον γιο του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here