Προληπτικά μέτρα από το Δήμο Λεμεσού προς το κοινό ενόψει του ερχόμενου χειμώνα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Προληπτικά μέτρα από το Δήμο Λεμεσού ενόψει του χειμώνα

Προληπτικά μέτρα για αντιμετώπιση προβλημάτων σε περίπτωση θεομηνιών λαμβάνει ο Δήμος Λεμεσού ενόψει του χειμώνα. Σε ανακοίνωση του ο δήμος Λεμεσού, λόγω της επερχόμενης χειμερινής περιόδου, υπενθυμίζει στο κοινό ότι θα πρέπει να λαμβάνει προληπτικά μέτρα, ούτως ώστε σε περίπτωση θεομηνιών να υπάρχει έγκαιρη και αποτελεσματική πρόληψη και / ή αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι πιθανό να προκύψουν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο δήμος έχει ήδη προβεί στον καθαρισμό όλων των φρεατίων ομβρίων με το συνεργείο του Τμήματος Οδοποιίας, «εργασία, η οποία συνεχίζεται και σήμερα αφού η καθαριότητα των φρεατίων κατά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο είναι συνεχής λόγω της πτώσης φύλλων. Πέραν τούτων ο Δήμος Λεμεσού ενημερώνει ότι έχει ελέγξει και τους οχετούς των ομβρίων και έχει προβεί σε καθαριότητα των οχετών με μηχάνημα ψηλής πίεσης εκεί και όπου χρειαζόταν, έστω και προληπτικά, όμως  τονίζεται ότι χρειάζεται τη συμβολή και τη συνεργασία του κοινού», αναφέρει η ανακοίνωση.

Παράλληλα καλεί το κοινό όπως λάβει τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

Α) Να ελεγχθούν όλα τα φρεάτια ομβρίων υδάτων τα οποία βρίσκονται μέσα, μπροστά, πλησίον ή και απέναντι από τα υποστατικά τους, ώστε αυτά να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή.
Β) Να μην αφήνονται διάσπαρτα οικοδομικά υλικά ή άχρηστα αντικείμενα στα πεζοδρόμια ή ανοικτούς χώρους ή ποταμούς τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα.
Γ) Να μην καλύπτονται τα φρεάτια αποχέτευσης με πέτρες, κιβώτια, skip ή μηχανήματα.
Δ) Συστήνεται να προμηθευτούν με αντλίες νερού όλοι οι ιδιοκτήτες υπογείων και να ελεγχθούν και να συντηρηθούν οι υφιστάμενες αντλίες νερού στα υπόγεια υποστατικά.
Ε) Να ασφαλιστούν όλες οι ιδιωτικές περιουσίες και τα οχήματα έναντι κινδύνου πλημμυρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here