Πορεία διαμαρτυρίας αύριο από καταστηματάρχες της Μισιαούλη και Καβάζογλου, στη Λεμεσό 

Με νέα πορεία διαμαρτυρίας δίνουν συνέχεια, στις κινητοποιήσεις τους, οι καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες των οδών Μισιαούλη και Καβάζογλου και Γιλντίζ, στη Λεμεσό, που διαφωνούν στους σχεδιασμούς ανάπλασης της περιοχής τους.

Μετά την πορεία που πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα προς το Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού και την άδοξη, όπως εξελίχθηκε, προσπάθεια διαλόγου με τον Δήμαρχο, η ΠΟΒΕΚ ανακοινώνει πως αύριο, στις 0800, οι επηρεαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν νέα πορεία διαμαρτυρίας “ενάντια στα καταστροφικά σχέδια ανάπλασης του Δήμου Λεμεσού”.

Υπενθυμίζεται πως η ομάδα πρωτοβουλίας που συστάθηκε από τους διαμαρτυρόμενους, ζητά την αλλαγή των σχεδιασμών του έργου, που ήδη εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, θεωρώντας πως δεν χρειάζονται ποδηλατοδρόμος και ανθώνες, αλλά περισσότεροι χώροι στάθμευσης.

Εάν το έργο γίνει στη βάση των υφιστάμενων σχεδίων, οι διαμαρτυρόμενοι εκτιμούν πως αυτό θα αποβεί σε βάρος των επιχειρήσεων τους, με κίνδυνο να βάλουν λουκέτο, ισχυρισμός που δεν βρίσκει σύμφωνο το Δήμο Λεμεσού, ο οποίος θεωρεί πως το έργο θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες.

Σε πρόσφατη διάσκεψη Τύπου, ο Δήμαρχος, Νίκος Νικολαΐδης, ενημέρωσε για τις αλλαγές που επιτεύχθηκαν στους σχεδιασμούς, με βάση αριθμό εισηγήσεων των διαμαρτυρομένων, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και περιορισμοί για την εξασφάλιση της συγχρηματοδότησης από τα ευρωπαϊκά ταμεία και δεν θα πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο το κονδύλι.

Η ομάδα πρωτοβουλίας για τη Μισιαούλη και Καβάζογλου και Γιλντίζ, έχει ωστόσο ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί την έναρξη των έργων ανάπλασης της περιοχής, που αναμένονται αρχές του 2018, εάν δεν γίνουν οι αλλαγές που προτείνουν, έστω κι αν αυτό σημαίνει πως θα χαθεί το ευρωπαϊκό κονδύλι και δεν γίνει το έργο.

Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν εδώ και μέρες αναρτήσει μαύρα πανό έξω από τα υποστατικά τους, στα οποία αναγράφονται σχετικά συνθήματα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here