Παραλύουν για δυο ώρες σήμερα τα Δημόσια Νοσηλευτήρια

Δίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν οι νοσηλευτές της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. και της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ. στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών παγκυπρίως, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για νέο ξυλοδαρμό νοσηλευτών, το βράδυ του Σαββάτου, στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του  Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Στο πλευρό τους θα βρίσκονται και οι γιατροί, μετά από απόφαση της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι., που στηρίζει την απεργία.

Οι νοσηλευτές ζητούν τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Πρόκειται για το 12ο περιστατικό, που καταγράφεται και παραμένει ατιμώρητο, τονίζει, η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών σε ανακοίνωσή της.

Η υπομονή των νοσηλευτών έχει εξαντληθεί. Εκτός από τον υπέρμετρο φόρτο εργασίας, λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης των κρατικών νοσηλευτηρίων, αντιμετωπίζουμε συχνά και τα περιστατικά βίας, τα οποία πολλαπλασιάζονται λόγω της ανοχής της πολιτείας, αναφέρει η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. σε ανακοίνωσή της.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. καλεί τους γιατρούς- μέλη της, που εργάζονται στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, να συμμετέχουν στη στάση εργασίας και τονίζει ότι οι γιατροί δεν θα αφήσουν να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. αξιώνει την παραδειγματική και αποτρεπτική τιμωρία οποιωνδήποτε προβαίνουν σε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες.

Για μηδενική ανοχή έκανε λόγο ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, ο οποίος δήλωσε ότι ο μηχανισμός, που υπάρχει τώρα, διαπιστώθηκε πως δεν επαρκεί και το Υπουργείο θα προχωρήσει στην αγορά υπηρεσιών και στην πρόσληψη ιδιωτών φρουρών ασφαλείας, ώστε να συνδράμουν το έργο της Αστυνομίας στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Τις επόμενες μέρες, είπε, θα έχει συνάντηση για το θέμα με τον Γενικό Εισαγγελέα, ώστε τέτοιας φύσεως αδικήματα, που διαπράττονται σε νοσοκομεία, να τιμωρούνται με μεγαλύτερη ποινή.

Τα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών των δημοσίων νοσηλευτηρίων θα λειτουργούν στη διάρκεια της στάσης εργασίας με προσωπικό ασφαλείας και θα εξυπηρετούν μόνο επείγοντα περιστατικά.

Οι υπόλοιπες Υπηρεσίες των δημοσίων νοσηλευτηρίων δεν θα επηρεαστούν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here