Παγωνιά και χιόνια αναμένονται μέσα στα επόμενα 24ωρα – Δείτε λεπτομέρειες

Η σχετικά ψυχρή αέρια µάζα, που επηρεάζει σήµερα την περιοχή, θα αντικατασταθεί σταδιακά από θερµότερη.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα εµφανίζονται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά το πρωί, στα δυτικά, ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη αλλά το πρωί, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, ταραγµένη µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα νότια παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά τις µεταµεσονύκτιες ώρες οι νεφώσεις σταδιακά θα αυξηθούν και αναµένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα, στα δυτικά και τα βόρεια, νότιοι ως νοτιοδυτικοί µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους µηδέν βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηµατιστεί παγετός. Παγετός δυνατό να σχηµατιστεί και σε άλλες ορεινές περιοχές.

Την Παρασκευή, το πρωί ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Το απόγευµα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, παραµένοντας όµως κοντά στους κλιµατικούς µέσους όρους.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο, στα δυτικά και τα ψηλότερα ορεινά, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατικές τιµές, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα παραµείνει κοντά στους κλιµατικούς µέσους όρους.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος, ενώ το απόγευµα και κυρίως το βράδυ αναµένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, σε σχέση µε το Σάββατο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here