Πίσω στο φυσικό της περιβάλλον πράσινη χελώνα- Την βρήκαν στη Λεμεσό, την άφησαν στη Λάρνακα

Την απελευθέρωση μιας μικρής πράσινης χελώνας (Chelonia mydas) πίσω στο φυσικό της περιβάλλον, στην παραλία των «Φοινικούδων», στη Λάρνακα πραγματοποίησε πρόσφατα το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Τμήμα Αλιείας αναφέρει πως πρόκειται για νεαρή πράσινη χελώνα μικρού μεγέθους (26 cm μήκος x 23 cm πλάτος) που ζυγίζει γύρω στα 2,5 kg.

Η χελώνα βρέθηκε στο Ακρωτήρι στη Λεμεσό και παρουσίαζε κτύπημα από προπέλα σκάφους στο καβούκι της, πάνω από τον αριστερό πνεύμονα και  μεταφέρθηκε στις 25 Αυγούστου 2017 στο Ερευνητικό Κέντρο Θαλάσσιας Υδατοκαλλιέργειας Κύπρου (ΕΚΘΥΚ) που βρίσκεται στο Μενεού της Λάρνακας και που μέρος του λειτουργεί και ως Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «μετά από επισταμένη θεραπεία για ένα μήνα στο ΕΚΘΥΚ, η χελώνα αποθεραπεύτηκε και αφού εξετάστηκε τόσο για την ικανότητα της να κολυμπά, να καταδύεται και να τρέφεται, μεταφέρθηκε στην παραλία των «Φοινικούδων» στις 26 Σεπτεμβρίου, για την απελευθέρωση της πίσω στο φυσικό της περιβάλλον».

Η απελευθέρωση της πράσινης χελώνας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ετήσιας συνάντησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «LIFEEUROTURTLES», που πραγματοποιείται στην Κύπρο από τις 26 – 28 Σεπτεμβρίου 2017  και στέφθηκε με επιτυχία, αφού η χελώνα επέστρεψε υγιής πλέον στη θάλασσα, εκεί που ανήκει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here