Ο ΠτΔ πήγε και είδε το γιγαντιαίο και μοναδικό πιθάρι της Αμαθούντας στο Λούβρο

Το Μουσείο του Λούβρου επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από την σύζυγο του Άντρη Αναστασιάδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, και ξεναγήθηκε στο χώρο όπου εκτίθεται η κυπριακή συλλογή, με αντικείμενα, μεταξύ άλλων, της νεολιθικής εποχής και της εποχής του χαλκού.

Στην κυπριακή συλλογή εκτίθεται, επίσης, το γιγαντιαίο πιθάρι της Αμαθούντας, το οποίο χρονολογείται γύρω στον 6ον αιώνα π.Χ. και είναι φτιαγμένο από ασβεστόλιθο. Το πιθάρι θεωρείται από αρχαιολόγους ως μοναδικό στον κόσμο λόγω του τρόπου κατασκευής και του μεγέθους του.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στο Παρίσι, έδωσε νωρίτερα σήμερα συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, με κύριο θέμα την ενέργεια, και η οποία θα δημοσιευθεί στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι σήμερα στις 17:30 ώρα Κύπρου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here