Οι πρώτες νιφάδες χιονιού στο Τρόοδος – Η πρόβλεψη για το Σ/Κ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν στην βουνοκορφή του Τροόδους όπως μαρτυρούν και οι εικόνες από τις κάμερες του Kitasweather.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται και στην ανάρτηση των φωτογραφιών επρόκειτο για ήπια χιονόπτωση, που περιορίστηκε σε νιφάδες χιονιού.

Γι αυτό και ταξιδιώτες που ανυπομονούν για να δουν το Τρόοδος ντυμένο στα λευκά, δεν θα έχουν τη χαρά – προς το παρόν – για ν’ απολαύσουν το μοναδικό θέαμα που όλοι περιμένουν.

Σ’ επικοινωνία πάντως που είχαμε με λειτουργό της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, μας αναφέρθηκε ότι δεν προβλέπεται χιονόπτωση στο Τρόοδος εντός του Σ/κ/.

Αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Σήµερα, τοπικά αυξηµένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν αρχικά µεµονωµένες βροχές, ωστόσο πολύ σύντοµα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι, µέτριοι, 4 µποφόρ, αλλά τοπικά το πρωί ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγµένη και τοπικά µέχρι κυµατώδης, για να καταστεί µέχρι αργά το απόγευµα λίγο ταραγµένη και τοπικά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here