Οι νέοι απέδειξαν μέσα από τις μαθητικές εφημερίδες πως είναι καλλιεργημένοι, είπε ο Υπ. Παιδείας

Οι νέοι μας, ως αυριανοί ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου, έχουν αποδείξει μέσα από τις σελίδες των μαθητικών εφημερίδων πως είναι καλλιεργημένοι, συνετοί, συνεργάσιμοι, υπεύθυνοι, προγραμματισμένοι, είπε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, στη χθεσινή τελετή βράβευσης των μαθητών που έλαβαν μέρος στον 11o Παγκύπριο Διαγωνισμό Μαθητικών Εφημερίδων, ο οποίος διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «Ο Φιλελεύθερος», σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

Όπως είπε ο Υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, οι νέοι δεν εφησυχάζουν, αλλά διακατέχονται από αγωνιστικό πνεύμα, ήθος, θέληση και αποφασιστικότητα.

«Εμείς οι μεγαλύτεροι, αξίζει να τους εμπιστευόμαστε και να εναποθέτουμε σε αυτούς τις ελπίδες και τα όνειρά μας για ένα καλύτερο αύριο», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι ο εν λόγω Διαγωνισμός, αποτελεί ένα σπουδαίο μέσο, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα στους/στις μαθητές/τριές μας, να εκφραστούν ελεύθερα, παρουσιάζοντας και σχολιάζοντας τη σύγχρονη σχολική, κοινωνική, πολιτική  πραγματικότητα, με κριτική διάθεση και στοχασμό.

«Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν μαθητές από 21 Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι εργάστηκαν δημιουργικά και ποιοτικά, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Η ποικιλία και ο πλούτος των θεμάτων εντυπωσιάζουν τον αναγνώστη ο οποίος ανακαλύπτει, μέσα από τις σελίδες των μαθητικών εφημερίδων, την ευαισθησία, την ωριμότητα και την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν οι μαθητές/τριές μας. Μέσα από άρθρα, έρευνες, συνεντεύξεις, σχόλια, φωτογραφίες και γελοιογραφίες, διατύπωσαν, σε σωστό νεοελληνικό λόγο, άλλοτε με σοβαρό ύφος και κριτική διάθεση και άλλοτε με χιούμορ, τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις για ποικίλα θέματα, όπως η παιδεία και η εκπαίδευση, η εφηβεία, η οικολογία, η διατροφή, η ιατρική, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός», συμπλήρωσε.

Ο κ. Χαμπιαούρης συνεχάρη όλα τα Σχολεία που συμμετείχαν, αλλά και τους εκπαιδευτικούς για την καθοδήγηση και τη βοήθεια που προσέφεραν στα παιδιά.

Εξέφρασε, τέλος, την ευχή και την επιθυμία, παράλληλα, όπως ο Διαγωνισμός αυτός συνεχιστεί, αφού αποδεδειγμένα προσφέρει πολλά στους μαθητές και τις μαθήτριές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες, στάσεις και συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν τον δημοκρατικό πολίτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here