Οι ‘Κοινωνικές παρεμβάσεις στα σχολεία’, απασχόλησαν εκδήλωση του Δήμου Λεμεσού

Η σημαντικότητα των παρεμβάσεων του σχολικού κοινωνικού λειτουργού, επισημαίνεται στα πορίσματα συζήτησης που οργάνωσε ο Δήμος Λεμεσού, με θέμα “Κοινωνικές παρεμβάσεις στα σχολεία”.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, στο Παττίχειο Ιστορικό Μουσείο – Αρχείο – Κέντρο Μελετών Λεμεσού, εντασσόταν στα πλαίσια υλοποίησης των δράσεων του προγράμματος “Κοινωνική Εργασία στο Δρόμο”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λεμεσού, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Κύπρου, εκπρόσωπος του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Λεμεσού της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, διευθυντές των συνεργαζόμενων σχολείων, σύμβουλοι επαγγελματικού προγραμματισμού και άλλοι εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της πόλης.

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, Νίκος Νικολαΐδης, εξήρε το έργο  των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου Λεμεσού, που προσφέρουν υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης προς τους Δημότες και ειδικότερα προς τους νέους. Ανέφερε επίσης ότι η επένδυση στα παιδιά και στους νέους και η κάλυψη των ψυχοκοινωνικών και συναισθηματικών τους αναγκών αποτελεί βασικό πυλώνα για την έγκαιρη ανίχνευση αλλά και πρόληψη των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων.

Στόχος του Δήμου Λεμεσού, πρόσθεσε, είναι η συνέχιση της συνεργασίας με τους κοινωνικούς φορείς με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να επιτυγχάνεται η συνεχής βελτίωση των κοινωνικών προγραμμάτων με απώτερο σκοπό το όφελος για τα παιδιά.

Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκε η δράση των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου Λεμεσού και ακολούθησε συζήτηση με τους κοινωνικούς λειτουργούς και άλλους εξωτερικούς συνεργάτες του Δήμου για τα σχετικά κοινωνικά θέματα.

Στα πορίσματα της συζήτησης σημειώθηκε η σημαντικότητα των παρεμβάσεων του σχολικού κοινωνικού λειτουργού αλλά και γενικότερα των κοινωνικών παρεμβάσεων που ενισχύουν τις δεξιότητες των παιδιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here