Οδηγός «πετούσε» στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας – Ακολούθησε καταδίωξη

στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, μέλη της Αστυνομίας και προχώρησαν στην καταγγελία του οδηγού του οχήματος.

 

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 9.30 χθες (18/10) βράδυ, μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων, του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, ενώ διενεργούσαν τροχονομικούς ελέγχους στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, στην περιοχή Σκαρίνου, διαπίστωσαν ότι αυτοκίνητο που οδηγούσε 36χρονος, κατευθυνόμενος προς Λευκωσία, κινείτο με ταχύτητα 196 χιλιομέτρων ανά ώρα, αντί 100 χιλιομέτρων ανά ώρα που είναι το επιτρεπόμενο από τον Νόμο ανώτατο όριο ταχύτητας.

Τα μέλη της Αστυνομίας έκαναν σήμα στον οδηγό του αυτοκινήτου να σταματήσει, ωστόσο αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του.

Τα μέλη της Αστυνομίας ακολούθησαν το όχημα, το οποίο ανέκοψαν στον αυτοκινητόδρομο, στο ύψος της Βιομηχανικής Περιοχής Αλάμπρας, υποβάλλοντας σε έλεγχο τον 36χρονο οδηγό, καθώς και τον συνοδηγό του, ο οποίος είναι ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης του οχήματος.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε, επίσης, ότι ο 36χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο χωρίς άδεια κυκλοφορίας, αφού αυτή είχε λήξει την 1η Ιουλίου του 2018 και δεν ανανεώθηκε, ενώ στο όχημα βρισκόταν ως συνοδηγός και ο ιδιοκτήτης του, με την άδεια του οποίου ο 36χρονος οδηγούσε το όχημα χωρίς άδεια κυκλοφορίας.

Οι οδηγός και συνοδηγός του οχήματος οδηγήθηκαν στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό, όπου κατηγορήθηκαν για τις τροχαίες παραβάσεις που οι δύο τους διέπραξαν.

Την υπόθεση διερευνά ο Περιφερειακός Αστυνομικός Σταθμός Κοφίνου.

Υπόθεση σοβαρών τροχαίων παραβάσεων διερευνά η Αστυνομία και στην επαρχία Πάφου, εναντίον 28χρονου.

Ο 28χρονος εντοπίστηκε από μέλη των Αστυνομικών Σταθμών Πόλης Χρυσοχούς και Στρουμπιού, γύρω στις 11.45 χθες το βράδυ, να οδηγεί αυτοκίνητο σε δρόμο στο χωριό Γουδί, χωρίς να κατέχει άδεια οδήγησης, χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλισης ευθύνης έναντι τρίτου προσώπου, χωρίς άδεια κυκλοφορίας, η οποία έληξε την 1η Ιανουαρίου του 2012 και ενώ η εγγραφή του οχήματος είχε διαγραφεί.

Συνοδηγός στο αυτοκίνητο βρισκόταν άλλο ένα πρόσωπο, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, εισήλθε και παρέμενε παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από τα μέλη της Αστυνομίας και να τεθεί υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Πόλης Χρυσοχούς συνεχίζει τις εξετάσεις, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here