Νικολαϊδης για Μισιαούλη και Καβάζογλου: “Δεν μπορεί να καταργηθεί η ποδηλατόδρομος”- Παρουσίασε τον σχεδιασμό

Το έργο ανάπλασης της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες, διαμήνυσε σήμερα ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, διαβεβαιώνοντας πως η διαβούλευση με όλους όσοι διαμαρτύρονται για το σχεδιασμό του έργου, θα συνεχιστεί.

Σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Νικολαίδης παρουσίασε το σχεδιασμό του έργου, για τον οποίον καταστηματάρχες και κάτοικοι ζητούν αλλαγές, όπως η κατάργηση του σχεδιαζόμενου ποδηλατόδρομου, με στόχο την αύξηση των χώρων στάθμευσης κατά μήκος του δρόμου (on street parking).

Ο Δήμαρχος Λεμεσού επεσήμανε πως οι διαβουλεύσεις που έγιναν, τόσο σε προσωπικό όσο και συλλογικό επίπεδο, θα συνεχιστούν ” σε μια προσπάθεια, οποιαδήποτε καλοπροαίρετη, ουσιαστική και σωστή εισήγηση υπάρξει, σε οποιονδήποτε στάδιο, μέχρι το τελικό στάδιο της κατασκευής, να υιοθετηθεί”.

Διαμήνυσε ακόμη ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι ομόφωνο γύρω από το έργο και υπενθύμισε πως αυτό συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020, και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη”.

“Εξασφαλίσαμε 5,2 εκατομμύρια ευρώ στη βάση ενός σχεδιασμού και αν καταργήσουμε τον ποδηλατόδρομο δεν θα πιάσουμε το κονδύλι αυτό”, προειδοποίησε ο κ. Νικολαϊδης, τονίζοντας ότι αν χαθεί το κονδύλι θα χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία για ανάπλαση της περιοχής και για ένα δρόμο πρότυπο, που θα βασίζεται στο σύγχρονο σχεδιασμό των πόλεων.

“Θεωρούμε ότι η πλειοψηφία του κόσμου στηρίζει αυτό το έργο και είναι δικαίωμα του καθενός να διαμαρτυρηθεί, να αναρτήσει πανό, έτσι είναι οι σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες, με διάλογο και λογική αντιπαράθεση”, είπε και τόνισε πως ο Δήμος δεν είναι σε αντιπαράθεση με καμία ομάδα πολιτών, η οποία μπορεί καλόπιστα και δημιουργικά να καταθέσει την οποιαδήποτε εισήγηση που
εξυπηρετεί το κοινό καλό της Λεμεσού.

Παρουσιάζοντας τις αλλαγές που έγιναν στο αρχικό ρυθμιστικό σχέδιο, ανέφερε πως είχαν προβλεφθεί 81 παρόδιοι χώροι στάθμευσης, οι οποίοι αυξήθηκαν σε 158 ενώ μέσα από τις δημόσιες διαβουλεύσεις διαμορφώθηκε ανεξάρτητος ποδηλατόδρομος σε μήκος 550 μέτρων, σε σχέση με 850 που ήταν αρχικά.

“Δεν μπορεί να λένε πως δεν έγιναν αλλαγές, καθίσαμε και τους ακούσαμε, είδαμε το πρόβλημα, το ευρύτερο αλλά και το προσωπικό πρόβλημα του καθενός”, ανέφερε ο Νίκος Νικολαΐδης και πρόσθεσε “δώσαμε λύσεις που έπρεπε να παλέψουμε γι αυτές, γιατί έπρεπε οι αλλαγές αυτές να εγκριθούν”.

Την ίδια ώρα σημείωσε πως “αν οι ιδιοκτήτες των υποστατικών προσφέρουν ένα μέτρο από το χώρο των 10 ποδών του υποστατικού τους, τότε χωρίς να χάνουν το μέτρο στο δομήσιμο εμβαδόν, δημιουργείται η δυνατότητα για περισσότερους χώρους στάθμευσης και ήδη κάποιοι έχουν συμφωνήσει”.

Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει αρχές του 2018 και οι κατασκευαστικές του εργασίες να διαρκέσουν δυο χρόνια, ενώ όπως είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα φροντίσουν ώστε το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here