Νέο επεισόδιο στην υπόθεση ξυλοδαρμού εθνοφρουρού

Νέο επεισόδιο στην κόντρα που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες μετά την καταγγελία εθνοφρουρού ότι ο Διοικητής του του επιτέθηκε προκαλώντας σωματική βλάβη στο ίδιο. 
Αυτή τη φορά ο Σύνδεσμος Εθνοφυλάκων Λεμεσού, μέσω επιστολής του, καταγγέλλει τον εθνοφρουρό και τον πατέρα του, ότι την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία παραλαβής του σχετικού εγγράφου της διαθεσιμότητας του αξιωματικού ,ο πατέρας του οπλίτη συνοδευόμενος από τον οπλίτη, εισήλθαν στο στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς, ζητώντας την μετατροπή της αναρρωτικής άδειας που έδωσε ο ιατρός του Νοσοκομείου σε άδεια εξωτερικού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφού τους εξηγήθηκαν οι λόγοι που κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ,αυτοί έξω φρενών αντέδρασαν με ύβρεις και φωνασκίες, όπου μεταξύ άλλων απείλησαν να κάψουν και το στρατόπεδο και τους αξιωματικούς.
Παράλληλα, συνεχίζει η ανακοίνωση, σε 2 περιπτώσεις, αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα με το όχημα τους εντός του στρατοπέδου , προκάλεσαν αναστάτωση και δυσφορία στο όλο στρατόπεδο θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση του Συνδέσμου Εθνοφυλάκων Λεμεσού:
Με αφορμή το περιστατικό που έλαβε χώρα σε στρατόπεδο στη Λεμεσό, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς οπλίτου και μητέρας εναντίον Διοικητού
Μονάδος , ο Σύνδεσμος Εθνοφυλάκων Λεμεσού ανακοινώνει ότι:
1. Καταδικάζει την όποια μορφή βίας από όπου και εάν προέρχεται, εκτός και εάν αφορά “αυτοάμυνα”, όπως αυτό ορίζεται στους στρατιωτικούς κανονισμούς.
2. Ο Πολιτικά Προϊστάμενος Κύριος Υπουργός Άμυνας ,ως θεματοφύλακας των θεσμών και κανονισμών της Εθνικής Φρουράς ως όφειλε να είναι, δυστυχώς, ενώ ευρισκόταν στο εξωτερικό ,προχώρησε στο να θέσει σε διαθεσιμότητα τον εν λόγω αξιωματικό και χωρίς την εκ τον προτέρων ενδελεχή και αμφίπλευρη διερεύνηση του όλου θέματος. Με τον τρόπο αυτό, κάποιοι επωφελήθηκαν της ευκαιρίας και με την βοήθεια πάντοτε της οικογένειας του οπλίτη, έστησαν τα “Λαϊκά Δικαστήρια” τα οποία δίκασαν και καταδίκασαν τον εν λόγω αξιωματικό διασύροντας το κύρος, την αξιοπρέπεια και την εντιμότητα του.
Είναι άξιον απορίας το γεγονός ότι, ενώ τα Μέσα Ενημέρωσης ανακοίνωναν ότι ο εν λόγω Αξιωματικός ήταν σε διαθεσιμότητα από το απόγευμα της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου 2017 , ο ίδιος δεν είχε την επίσημη ενημέρωση από τα προϊστάμενα κλιμάκια. Η επίδοση της Διαθεσιμότητας στον Αξιωματικό έγινε το απόγευμα της επομένης ημέρας.
Ο Σύνδεσμος Εθνοφυλάκων Λεμεσού καταδικάζει την ενέργεια αυτή, η οποία βοήθησε στον διασυρμό και σπίλωση όχι μόνο του ονόματος του εν
λόγω αξιωματικού αλλά και ολόκληρης της Εθνικής Φρουράς.
3. Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία παραλαβής του σχετικού εγγράφου της διαθεσιμότητας του αξιωματικού ,ο πατέρας του οπλίτη συνοδευόμενος από τον οπλίτη, εισήλθαν στο στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς, ζητώντας την μετατροπή της αναρρωτικής άδειας που έδωσε ο ιατρός του Νοσοκομείου σε άδεια εξωτερικού. Αφού τους εξηγήθηκαν οι λόγοι που κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ,αυτοί έξω φρενών αντέδρασαν με ύβρεις και φωνασκίες, όπου μεταξύ άλλων απείλησαν να κάψουν και το στρατόπεδο και τους αξιωματικούς .
Παράλληλα, σε 2 περιπτώσεις, αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα με το όχημα τους εντός του στρατοπέδου , προκάλεσαν αναστάτωση και δυσφορία στο όλο στρατόπεδο θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Το όλο συμβάν έγινε μπροστά στα μάτια Εθνοφυλάκων , Αξιωματικών και οπλιτών της Εθνικής Φρουράς οι οποίοι μόλις είχαν επιστρέψει από άσκηση στο Καλό Χωριό Λάρνακας.
Το όλο γεγονός έχει αναφερθεί στην Ταξιαρχία και για το όλο θέμα είναι ενήμερο το Γ.Ε.ΕΦ, το οποίο πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα προβεί στις δέουσες ενέργειες. Το προαναφερθέν γεγονός, καταδεικνύει και την ποιότητα των ανθρώπων που κατάφεραν μέσω των ΜΜΕ να διασύρουν το κύρος και την προσωπικότητα του υπό κατηγορία Διοικητή.
Ο Σύνδεσμος Εθνοφυλάκων Λεμεσού, δηλώνει ανεπιφύλακτα, την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο του Διοικητή, καθώς επίσης και στις θέσεις του έναντι του
συμβάντος, σε αντίθεση με τα όσα έχει πετύχει η αρνητική προς αυτόν εικόνα μέσω των ΜΜΕ και αναμένει την τάχιστη διερεύνηση των αληθινών συμβάντων
και την αποκατάσταση του ονόματος ,του κύρους και της τιμής του Διοικητή και της οικογένειας του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here