Νέες υποδομές για εξυπηρέτηση τουριστικών λεωφορείων στη Λεμεσό 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΥΠΕ

Την ικανοποίηση τους από τους σχεδιασμούς που έγιναν για εξυπηρέτηση των τουριστικών λεωφορείων στην περιοχή παλιού λιμανιού, μαρίνας και κάστρου της Λεμεσού, εκφράζουν ΠΟΒΕΚ και Σύνδεσμος Τουριστικών Λεωφορείων, μετά από συνάντηση και σχετική ενημέρωση από το Δήμαρχο Λεμεσού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ανέφερε πως, στο πλαίσιο των έργων στον παραλιακό δρόμο για σύνδεση του με τη Λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ, έχει προβλεφθεί η δημιουργία κόλπου στάθμευσης (απέναντι από το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη), για  δυο τουριστικά λεωφορεία.

Το συγκεκριμένο σημείο, συνέχισε, θα εξυπηρετεί τα τουριστικά λεωφορεία που κατευθύνονται από ανατολικά προς δυτικά, ενώ παράλληλα έχει  εξασφαλίσει ένα Τ/κ τεμάχιο, επτά χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται δίπλα από το Πολιτιστικό Κέντρο “Τρακασόλ”, στη μαρίνα Λεμεσού, και στο οποίο θα σταθμεύουν μέχρι και 12 τουριστικά λεωφορεία.

“Με αυτές τις διευθετήσεις γίνεται μια σωστή υποδομή για να εξυπηρετούνται τα τουριστικά λεωφορεία, ενόψει και μιας αναμενόμενης αύξησης του τουριστικού ρεύματος και από τα κρουαζιερόπλοια”, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, Κυριάκος Μουστάκας, εξέφρασε την ικανοποίηση του από την ενημέρωση που έτυχε ο ίδιος και ο Σύνδεσμος για τις διευθετήσεις που έχουν γίνει και οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή για την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο.

Παράλληλα, συνέχισε, έχει τεθεί αίτημα δημιουργίας αποχωρητηρίων στο σημείο αποβίβασης -επιβίβασης των τουριστών, κάτι το οποίο ο Δήμος θα εξετάσει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here