Μυρίζει μπαρούτι η Μισιαούλη & Καβάζογλου- “Θα νιώσετε τα μέτρα” διαμηνύουν οι επηρεαζόμενοι

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται η κατάσταση στη Λεμεσό σε σχέση με τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση της Μισιαούλη & Καβάζογλου αλλά και την πρόθεση του Δήμου Λεμεσού να προχωρήσει με τις διαδικασίες που αφορούν το έργο.

Μετά την προχθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη του Δημάρχου (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) οι επηρεαζόμενοι καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη συγκέντρωσή τους απόψε στο ξενοδοχείο Πεύκος (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) όπου θα βάλουν κάτω τα πράγματα και θα πάρουν σημαντικές αποφάσεις για το πως θα αντιδράσουν δυναμικά απο τώρα και στο εξής, αφού θεωρούν ότι η πλευρά του Δήμου άλλα διακηρύττει και άλλα πράττει όσα αφορά τα θέματα διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους.

Σε σχετική ανακοίνωση της η Ομάδα Πρωτοβουλίας Μισιαούλη & Καβάζογλου  αναφέρεται σε εμπαιγμό και στημένο παιχνίδι με αρκετούς επηρεαζόμενους στο διαδίκτυο να δηλώνουν τόσο αγανακτισμένοι που να γράφουν σχόλια μεταξύ άλλων ότι “θα νιώσετε τα μέτρα” θέλοντας να στείλουν ξεκάθαρα το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να μείνουν αδιάφοροι και απαθείς αλλά θα αντδράσουν μαζικά, οργανωμένα και με δυναμισμό.

Διαβάστε τη σχετική τοποθέτηση της Ομάδας Πρωτοβουλίας:

Σε Ρεσιτάλ φίμωσης της αντίθετης άποψης προχώρησε ο Δήμαρχος Λεμεσού, συγκαλώντας δημοσιογραφική διάσκεψη, προσκαλώντας σε αυτήν φίλες οργανώσεις (που καμία όμως σχέση δεν έχουν με τη Μισιαούλη & Καβάζογλου και Γιλντίζ), αλλά επιλέγοντας να μην προσκαλέσει τους σφοδρά αντιδρούντες στα σχέδια του καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες των οδών Μισιαούλη & Καβάζογλου και Γιλντίζ.

Εν τη απουσία της αντίθετης άποψης ο Δήμαρχος και οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι επικρότησαν τον όλο σχεδιασμό του δημαρχείου ως προς το μοντέρνο σχεδιασμό και το πόσο βιώσιμο είναι κάτι ανάλογο στην…. Σλοβενία!!!!

Φυσικά σκοπίμως δεν έχουν κάνει καμία αναφορά στα καταστήματα που θα καταστραφούν από το συγκεκριμένο σχεδιασμό κάτι το οποίο παραδέχονται πίσω από κλειστές πόρτες αλλά δημοσίως δηλώνουν πως «η διαβούλευση με όλους όσοι διαμαρτύρονται για το σχεδιασμό του έργου, θα συνεχιστεί».

Συνεχίζοντας τον μονόλογο του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε αλλαγές που έχουν κάνει στα σχέδια αλλά η πραγματικότητα είναι ότι αυτές οι αλλαγές είναι «διακοσμητικές». Έκανε επίσης αναφορά για 158 «on-street parking» που όσο και αν έχουμε προσπαθήσει να τα εντοπίσουμε στα σχέδια βρίσκουμε μόνο 123, τα δυο από τα οποία είναι τοποθετημένα κατά τη γνώμη μας παράνομα.

Σε άλλο σημείο του παράλογου μονολόγου του ο Δήμαρχος έκανε λόγο για ένα κονδύλι της τάξης του 5,2 εκατομμυρίων που θα χαθεί, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το κονδύλι για το συγκεκριμένο έργο δεν ξεπερνά τα 3,2 εκ. και τα υπόλοιπα αντλούνται από το κονδύλι που έχει εξασφαλίσει ο δήμος για την επιδιόρθωση προσόψεων στiς δημοτικές πολυκατοικίες.

Για τελευταία φορά κύριε Δήμαρχε σας καλούμε να λάβετε υπόψη σας σοβαρά τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών για τον καταστροφικό σχεδιασμό που προωθείτε και να προσέλθετε σε διάλογο με ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ αλλαγές στα σχέδια έτσι ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωση των καταστηματαρχών που για περισσότερο από 50 χρόνια και παρά την προκλητική απουσία της δημοτικής αρχής, διατηρούν το συγκεκριμένο δρόμος ως τον τρίτο πιο εμπορικό δρόμο της Λεμεσού.

Οι καταστηματάρχες σε τόσα χρόνια πορείας ποτέ δεν φοβήθηκαν ούτε κουρέματα ούτε κρίσεις…… δεν θα μας καταστρέψετε όμως εσείς κύριε Δήμαρχε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here