Μοναδικό αθλητικό θέαμα υπόσχονται τα φετινά ‘Λεμέσια’ 

“Αθλητισμός με ουσία, χωρίς ουσίες!”  είναι το σύνθημα των φετινών “Λεμεσίων”, της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης του Δήμου Λεμεσού,  η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο.

Στόχος του δημοτικού συμβουλίου Λεμεσού είναι η συνεχής αναβάθμιση και βελτίωση των “Λεμεσίων”, ανέφερε σήμερα ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης στη διάρκεια διάσκεψης Τύπου για εξαγγελία της επίσημης έναρξης τους.

Ο κ.Νικολαΐδης, υπογράμμισε ότι ανάμεσα στις φετινές καινοτομίες του θεσμού είναι και η επιμήκυνση στη χρονική διάρκεια των “Λεμεσίων”, καθώς και η ένταξη μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων όπως το Limassol 3on3 και το Beach Water Polo Tour.

Σ ’αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, τόνισε ο κ. Νικολαΐδης, τα “Λεμέσια 2017” ξεκίνησαν με το άθλημα Κανόε – Καγιάκ την πρώτη Κυριακή του Μάη και θα ολοκληρωθούν την τελευταία Τετάρτη του Νοέμβρη με την Έκθεση Αθλητικής Φωτογραφίας, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, αφού όλη η πόλη βρίσκεται σε μια συνεχή αθλητική δράση και ενέργεια.

Με τη διοργάνωση τους, πρόσθεσε, ο Δήμος Λεμεσού εναρμονίζεται με το πνεύμα της Ευρωπαϊκής οδηγίας για ανάπτυξη προγραμμάτων άθλησης για καλλιέργεια του αθλητισμού και για συμπερίληψη της άσκησης στη καθημερινότητα των δημοτών.

Τα φετινά “Λεμέσια” είναι αφιερωμένα στον αείμνηστο αθλητικογράφο Ανδρέα Γεωργιάδη, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την προσφορά του από την πρώτη διοργάνωση του θεσμού, ανέφερε ακόμη ο Δήμαρχος Λεμεσού, καλώντας όλους να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις, λαμβάνοντας μέρος στους αγώνες και χειροκροτώντας την προσπάθεια των αθλητών.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λεμεσού, Λοΐζος Μαυρουδής ανέφερε ότι το φετινό σύνθημα των “Λεμεσίων” αντικατοπτρίζει πλήρως την προσέγγιση που πρέπει να έχουν οι νέοι για τον αθλητισμό.

Προσπάθεια και στόχος μας, τόνισε ο κ. Μαυρουδής, είναι οι νέοι να εντάξουν στις προτεραιότητές τους τον αθλητισμό και το σωστό τρόπο άθλησης, ενώ αναφέρθηκε και στον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της φετινής εκδήλωσης, αφού τα έσοδα από αρκετούς αγώνες θα δοθούν σε Ιδρύματα και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Λεμεσού.

Φέτος τα Λεμέσια θα τιμήσει με την παρουσία του ο Έλληνας Χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος θα βραβευθεί από το Δήμο Λεμεσού για τις υψηλές αθλητικές επιδόσεις και διακρίσεις του.

Στην Τελετή Βράβευσης Αρίστων Αθλητών, ο Δήμος Λεμεσού όπως κάθε χρόνο θα βραβεύσει αθλητές, αθλήτριες και σωματεία της πόλης, που ξεχώρισαν  για τις επιδόσεις τους. Με ειδική βράβευση θα τιμηθούν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ιστιοπλοΐας Laser Παύλος Κοντίδης, η χρυσή Παραολυμπιονίκης κολύμβησης Καρολίνα Πελενδρίτου και η ομάδα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού για την κατάκτηση του κυπέλλου Κύπρου την περίοδο 2016-2017. Στις βραβεύσεις των αθλητικών προτύπων θα τιμηθούν για τη μεγάλη τους προσφορά στον αθλητισμό οι Ανδρέας Κισσονέργης, Θράσος Κονιώτης, Στέλιος Πελεντρίτης, Λίνος Πετρίδης, Τώνης Εύζωνας και Χριστάκης Τελώνης.

Οι αθλητικές δραστηριότητες των 18ων Λεμεσίων θα συνεχιστούν από τις 14 Οκτωβρίου μέχρι και τις 29 Νοεμβρίου, διάστημα κατά το οποίο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αλλά και να συμμετάσχει σε αθλήματα όπως το Fitness Day, το Διεθνές Τουρνουά Fudokan Karate, τον Ποδηλατικό Γύρο Λεμεσού, το 17ο Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας, τον 20ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου Μάριος Αγαθαγγέλου και το Τρίαθλο. Στο πλαίσιο των Λεμεσίων θα διοργανωθούν επίσης η Συνάντηση Βετεράνων Αθλητών Στίβου, η  Έκθεση Αθλητικής Φωτογραφίας και Διάλεξη με θέμα “Γηράσκω αεί γυμναζόμενος”.

(ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here