Μειώνονται 6 σεντ τα καύσιμα – Πότε τίθεται σ’εφαρμογή η νομοθεσία

Στην Ολομέλεια οδηγείται αύριο η πρόταση νόμου την οποία συνυπογράφουν Αβέρωφ Νεοφύτου και Νικόλας Παπαδόπουλος για μείωση της φορολογίας στα καύσιμα. Η σχετική πρόταση νόμου κατατέθηκε με στόχο να αντικαταστήσει την κυβερνητική πρόταση για μείωση του φόρου επί των καταθέσεων από το 30% στο 17%, με συνολικό κόστος για τα δημόσια οικονομικά ύψους €45 εκ.

Η μείωση θα είναι της τάξης των 6 σεντ (στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται το ΦΠΑ, 5 + 0.95). Όπως ενημερώνεται το SigmaLive, οι μειώσεις θα τεθούν σε εφαρμογή την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου. Προηγουμένως, είναι απαραίτητος ο τεχνικός έλεγχος από το Τμήμα Τελωνείων.

Το SigmaLive επικοινώνησε τόσο με την ΠΟΒΕΚ όσο και με τον Πρόεδρο των Πρατηριούχων. Και οι δυο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή, ενώ τόνισαν ότι η κίνηση αυτή είναι και προς επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με τα μειωμένα καύσιμα στα κατεχόμενα, που οδήγησαν αρκετούς Ελληνοκύπριους εκεί για να προμηθευτούν καύσιμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος των Πρατηριούχων Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι η κίνηση αυτή είναι ενθαρρυντική και μακάρι, πρόσθεσε, να ακολουθήσουν και άλλες μειώσεις. Η μείωση αυτή βοηθά και τους πρατηριούχους, αφού όσο πιο χαμηλή είναι η τιμή τόσο περισσότερες θα είναι οι πωλήσεις.

Από πλευράς του, ο Γ.Γ. της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης τόνισε ότι η μείωση της φορολογίας είναι μια διαχρονική θέση της ΠΟΒΕΚ. Υπογράμμισε δε το ότι η διαφορά τιμών με τα κατεχόμενα δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα και οδηγούσε τους Ελληνοκύπριους εκεί.

Δείτε εδώ τις τιμές των καυσίμων σήμερα, Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here