Μαζεύτηκαν χιλιάδες για τον Λεμεσιανό που συνελήφθη στις ΗΠΑ (pic)

Μαζεύτηκαν τα πρώτα λεφτά για την εγγύηση του Κύπριου που συνελήφθη στις ΗΠΑ.

Συνέλαβαν Κύπριο φοιτητή στις ΗΠΑ-Έκκληση για βοήθεια (pics)

Σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυξ», ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αμερικής οργάνωσε έρανο στις 12 Μαρτίου για να βοηθήσει τον Κύπριο Ρένο Ευθυμίου, ο οποίος παραμένει στη φυλακή του Οχάιο από τις 23 Φεβρουαρίου όταν συνελήφθη από άντρες της Μεταναστευτικής Υπηρεσίας, οι οποίοι έκαναν έρευνες για εντοπισμό κάποιου παράνομου μετανάστη και διαπίστωσαν ότι ο Ευθυμίου δεν είχε ανανεώσει τη βίζα του ως φοιτητής, αφού για οικονομικούς λόγους σταμάτησε τις σπουδές του και δούλευε.

Ο έρανος έγινε σε εστιατόριο στην Αστόρια και μαζεύτηκε το ποσό των 7,425 δολαρίων.

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Αμερικής, καθώς και πολλοί Κύπριοι από διάφορες οργανώσεις που συμμετείχαν, επικοινώνησαν τηλεφωνικώς με τον Ευθυμίου και εξέφρασαν τη στήριξή τους.

Κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Αμερικής Φίλιππος Χριστοφόρου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλους τους παρευρισκόμενους, καθώς και σε όσους συνεισφέραν για τον νεαρό Κύπριο.

Μιλώντας για τον Ευθυμίου, ανέφερε ότι πήγε στη Νέα Υόρκη το 2015, κατείχε φοιτητική βίζα και πρόσφερε πολλά σε διάφορες οργανώσεις. «Ο Ευθυμίου είναι εξαιρετικά καλό παιδί, τον αγαπάμε όλοι και είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας του Παγκύπριου Συνδέσμου», πρόσθεσε ο Χριστοφόρου.

Επίσης, ανέφερε ότι «ο Ρένος πήγε στο Σικάγο για να πάρει πληροφορίες για πανεπιστήμια και στις 23 Φεβρουαρίου επέστρεφε με λεωφορείο στη Νέα Υόρκη. Προσλάβαμε δικηγόρο για να τον εκπροσωπήσει και την ίδια ώρα πληρώσαμε τα 2,000 δολάρια που χρειάζεται το Δικαστήριο για να αποφασίσει εάν θα τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση».

Ο Πρόεδρος επεσήμανε επίσης ότι η υπόθεση του νεαρού Κύπριου είναι αρκετά δύσκολη, αλλά θα συνεχίσουν τον αγώνα για την αποφυλάκιση και την ανανέωση της βίζας του. Επίσης, ο Σύνδεσμος θα πληρώσει τα δίδακτρα, έτσι ώστε να συνεχίσει τις σπουδές του και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.

Επιπρόσθετα, αναφερόμενος στους γονείς του Ευθυμίου, είπε ότι ζουν στην Κύπρο, αλλά πολεμούν για το μέλλον του γιου τους. Μάλιστα, επικοινωνούν συχνά μαζί του και προσπαθεί να τους δώσει κουράγιο, λέγοντας ότι ο Σύνδεσμος έχει τον Ρένο σαν δικό του παιδί.

Ο Πρόεδρος του Πανπαφιακού Συνδέσμου Γιώργος Σοφοκλέους, ανέφερε ότι «υπάρχουν πολλοί ομογενείς που ζουν με τον ίδιο φόβο». Πολλοί από αυτούς μάλιστα είναι φοιτητές, οι οποίοι λόγω οικονομικών προβλημάτων σταμάτησαν τις σπουδές τους και δεν ανανέωσαν τη βίζα τους.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here