‘Μίνι’ καύσωνας αναμένεται μετά από την προσωρινή δροσιά – Μέχρι πότε θα διαρκέσει;

Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, µετά τη διάλυση της τοπικής χαµηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Αργότερα όµως, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή και καταιγίδα, στα ορεινά και πιθανώς σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ και παροδικά το απόγευµα, στα νότια, µέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 30 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 29 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρείται κατά διαστήµατα αυξηµένη χαµηλή νέφωση. Τις αυγινές κυρίως ώρες αναµένεται τοπικά να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το µεσηµέρι και το απόγευµα αναµένεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή και καταιγίδα, στα ορεινά και σε κάποιες περιοχές στο εσωτερικό. Τη νύκτα αναµένεται να σχηµατιστεί τοπικά αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση.

Την Τετάρτη και την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά ενώ τις αυγινές κυρίως ώρες αναµένεται να σχηµατίζεται τοπικά αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση.
Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο κατά το τριήµερο και θα κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here