Μίλησε ο Μούζος – Τι ισχυρίστηκε για το αιματηρό επεισόδιο;

Προς πλήρη εξιχνίαση οδεύει και η υπόθεση της απόπειρας φόνου κατά αστυνομικών που διαπράχθηκε το περασμένο Σάββατο στη Λεμεσό. Μετά τη σύλληψη ενός 31χρονου που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας τραυματίας, ενός 35χρονου από τη Βουλγαρία και μιας 33χρονης από τη Σλοβακία, το μεσημέρι προέκυψε και η σύλληψη του 38χρονου Ηλία Μούζου ο οποίος καταζητείτο για την υπόθεση.

Η σύλληψη κατέστη δυνατή μετά από καταδίωξη όταν έγινε αντιληπτό το όχημα του να κινείται στην Λάνια με νότια κατεύθυνση. Ακολούθως ο Μούζος ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με όχημα πολίτη.

Αμέσως η αστυνομία τέθηκε σε κόκκινο συναγερμό και στη σκηνή έσπευσαν πάνοπλοι αστυνομικοί.Από την σύγκρουση οχημάτων ο Μούζος τραυματίστηκε ελαφρά ενώ μαζί του βρισκόταν η πρώην σύζυγος του.

Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο Μούζος παρακολουθείτο από χθες βράδυ από τις αρχές.

Ο ύποπτος μάλιστα υπέδειξε στους αστυνομικούς σημείο στην περιοχή Αγίου Μάμα όπου εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ως τεκμήριο ένα όπλο, ποσότητα εκρηκτικών υλώνκαι ένα πυροσωλήνα χειροβομβίδας πλήρη.

Παραδέχθηκε προφορικά ο Μούζος

Υπέδειξε μάλιστα στους ανακριτές το σπίτι το οποίο κρυβόταν και μέλη της Αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο για να πραγματοποιήσουν εξετάσεις και να παραλάβουν επιπρόσθετα τεκμήρια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ύποπτος φέρεται να ομολόγησε προφορικά τη διάπραξη της απόπειρας φόνου.

Όπως ανέφερε στους ανακριτές δεν ήθελε να σκοτώσει τους Αστυνομικούς αλλά στη θέα του περιπολικού αιφνιδιάστηκε και γι’ αυτό άρχισε να πυροβολεί. Σε  ερώτηση τους γιατί οπλοφορούσε ανέφερε ότι φοβόταν για τη ζωή του.

Ο Μούζος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον δικαστηρίου, ενώ οι υπόλοιποι τρεις ύποπτοι τελούν ήδη υπό οκταήμερη κράτηση.

Δείτε το χρονικό της υπόθεσης ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here