Λεμεσός: Οι συνθήκες τραγωδίας – Ο λόγος κυκλοφοριακού “εμφράγματος”

Καρτέρι θανάτου για δυο εργάτες προτού βάλουν το πρώτο τους μεροκάματο. Μοιραίες συγκυρίες που οδήγησαν σε μια ακόμα τραγωδία στον δρόμο. Το νέο θανατηφόρο που συγκλονίζει το παγκύπριο σημειώθηκε παρά την έξοδο Παρεκκλησιάς στο ρεύμα προς Λεμεσό από την Λευκωσία.

Σημειώνεται ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μεταφέρθηκε ο ένας εκ των δυο τραυματιών, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Νευροχειρουργική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού νοσηλεύεται ο δεύτερος τραυματίας.

Οι συνθήκες

Φορτηγό αρθρωτό όχημα που κινείτο προς Λεμεσό προκάλεσε το θανατηφόρο, αφού αποσυνδέθηκε ο κύριος άξονάς του, με αποτέλεσμα μικρό βαν που ακολουθούσε να κινηθεί στην δεξιά λωρίδα, εκεί όπου προσπερνούσε την ίδια ώρα το διπλοκάμπινο όχημα με τους Αιγύπτιους εργάτες. Το τελευταίο όχημα τύπου διπλοκάμπινο, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά.

Το φορτηγό όχημα είχε περάσει τον έλεγχο καταλληλότητας, ΜΟΤ, τον περασμένο Νοέμβριο και τον ερχόμενο μήνα θα περνούσε εκ νέου. Ωστόσο λόγω του ότι πρόκειται για μεγάλο φορτηγό που μεταφέρει μεγάλα φορτία καθημερινά επιβάλλεται μηχανικός έλεγχος στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών κάθε χρόνο.

Το κυκλοφοριακό «έμφραγμα» 6 ωρών

Έξι και πλέον ώρες έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Χιλιάδες οδηγοί ταλαιπωρήθηκαν στον αυτοκινητόδρομο.

Εξηγώντας τους λόγους που χρειάστηκε να κλείσει ο αυτοκινητόδρομος τόσες πολλές ώρες, ο Υπεύθυνος της Τροχαίας Λεμεσού Μιχάλης Μιχαήλ, εξήγησε στο SigmaLive ότι ήταν απαραίτητο αφού στο δυστύχημα ενεπλάκησαν 6 οχήματα και η σκηνή εκτεινόταν σε απόσταση 300 με 400 μέτρα.

Μοναδική διέξοδος στο ύψος της εξόδου της Παρεκκλησιάς ήταν ο παραλιακός, ωστόσο λόγω του ότι τις συγκεκριμένες ώρες κινούνται εκατοντάδες οδηγοί στον αυτοκινητόδρομο προκλήθηκε το τεραστίων διαστάσεων μποτιλιάρισμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here