ΛΕΜΕΣΟΣ: Στο Νοσοκομείο 27χρονος Αφρικανός μετά από επίθεση- Υπόθεση ρατσισμού και ξενοφοβίας εξετάζει η Αστυνομία

Λίγο πριν τη μια τα μεσάνυχτα χθες βράδυ, μετά από πληροφορία για συμπλοκή στην οδό Κιτίου Κυπριανού στο κέντρο της Λεμεσού, μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης μετέβηκαν στο μέρος για αντιμετώπιση του επεισοδίου.

Εκεί εντοπίσθηκε 27χρονος φοιτητής από την Ουγκάντα με τραύμα στο κεφάλι, να προσπαθεί με άλλο πρόσωπο, να συγκρατήσει ένα νεαρό Ρουμάνο ηλικίας 30 ετών ο οποίος προκαλούσε ανησυχία, ήταν επιθετικός και φαινόταν ότι ήταν σε κατάσταση μέθης.

Αμέσως ο 30χρονος συνελήφθηκε για τα αυτόφωρα αδικήματα της μέθης και της ανησυχίας που διέπραττε στην σκηνή κλήθηκε και ασθενοφόρο με το οποίο διακομίσθηκε 27χρονος στο Νοσοκομείο.

Από μαρτυρίες και πληροφορίες που ακολούθησαν φαίνεται ότι ο 30χρονος Ρουμάνος επιτέθηκε και κτύπησε με σωλήνα στο κεφάλι τον νεαρό από την Ουγκάντα για ρατσιστικούς λόγους σε σχέση με το χρώμα του δέρματος του.

Ο νεαρός Αφρικανός έτυχε των Α’ Βοηθειών και πήρε εξιτήριο.

Στο Νοσοκομείο οδηγήθηκε και ο 30χρονος από μέλη της Αστυνομίας ο οποίος αφού έτυχε περίθαλψης έλαβε και αυτός εξιτήριο και τέθηκε στη συνέχεια συνελήφθη.

Αναμένεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του Ρουμάνου για τα αδικήματα της επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και κατά παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά αδικήματα καταπολέμησης ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας.