ΛΕΜΕΣΟΣ: Ποινές φυλάκισης σε τρία πρόσωπα για επίθεση σε αστυνομικούς

Ποινές φυλάκισης, με μεγαλύτερη αυτή των 24 μηνών, επέβαλε την Τρίτη το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λεμεσό, σε τρία πρόσωπα, 28, 27 και 24 χρόνων, για τα αδικήματα της ληστείας και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης εναντίον μελών της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, στον 28χρονο το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 24 μηνών, στον 27χρονο ποινή φυλάκισης 23 μηνών και στον 24χρονο ποινή φυλάκισης 21 μηνών. Για τα αδικήματα της επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, δημόσιας εξύβρισης και της απαγόρευσης μετακίνησης, κατά παράβαση του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου, επιβλήθηκαν μικρότερες ποινές.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 29 Απριλίου 2020, εν μέσω περιοριστικών μέτρων στη διακίνηση, όταν μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν νεαρούς να παίζουν μπάλα σε γήπεδο mini football. Οι τρεις νεαροί εξύβρισαν με χυδαίο τρόπο και απρόκλητα τους αστυνομικούς, αναφέρει στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο και αναίτια επιτέθηκαν κατά τρόπο βάναυσο σε δυο μέλη της Αστυνομικής Δύναμης.

Τα σοβαρότερα τραύματα, προσθέτει, έφερε γυναίκα λοχίας, αφού μεταξύ άλλων υπέστη κατάγματα. Περαιτέρω, οι κατηγορούμενοι, με τη χρήση βίας, απέσπασαν το κινητό της τηλέφωνο, αξίας χιλίων ευρώ.

Το Κακουργιοδικείο επεσήμανε ότι οι Αστυνομικές Αρχές, στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, είναι φορείς της εξουσίας και του δικαίου και η αντιστράτευση και υπονόμευση του έργου τους, κάτω από τις συνθήκες που έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παρούσας υπόθεσης, δεν μπορούν παρά να χαρακτηριστούν ως πράξεις εξαιρετικής σοβαρότητας.

Επισημάνθηκε επίσης από το δικαστήριο πως είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η έξαρση των διαπραχθέντων αδικημάτων, καθώς και οι απορρέουσες επιπτώσεις, γεγονός που καθιστά αναγκαία την επιβολή αυστηρών και αποτρεπτικών ποινών για πάταξη τους, καθώς και για προστασία της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών, της αξιοπρέπειας τους καθώς και της περιουσίας τους, ευρύτερα της κοινωνίας και της έννομης τάξης.

Το δικαστήριο έλαβε υπόψη ως ελαφρυντικό παράγοντα το νεαρό της ηλικίας των κατηγορουμένων, το λευκό τους ποινικό μητρώο, τις προσωπικές και οικογενειακές τους περιστάσεις και το γεγονός ότι ο 2ος κατηγορούμενος αποζημίωσε τη λοχία της Αστυνομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ