ΛΕΜΕΣΟΣ: Πάνω από 100 διαφορετικές μπύρες στο “Limassol Beer Festival”

Άφθονη μπύρα από 120 περίπου διαφορετικές ετικέτες θα ρέει το τριήμερο 15-17 Σεπτεμβρίου στο χώρο στάθμευσης του ποταμού Γερμασόγειας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μπύρας Λεμεσού που διοργανώνεται για πρώτη φορά με τη στήριξη του Δήμου Γερμασόγειας.

Σε διάσκεψη Τύπου, ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς, ανέφερε πως ο Δήμος φιλοδοξεί όπως το “Limassol Beer Festival” καταστεί θεσμός και πόλος έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες από όλη την Κύπρο.

Ήδη για σκοπούς προώθησης του Φεστιβάλ έχει ξεκινήσει δωρεάν διαδρομές, στους δρόμους της Λεμεσού, το “Beer Bike”, ένα ποδήλατο 16 θέσεων με κεντρικό μπαρ που προσφέρει δωρεάν μπύρα και στο οποίο, όπως ανέφερε ο κ.Ξυδιάς, θα επιβιβαστούν δημοτικοί σύμβουλοι και σχολικοί έφοροι την ερχόμενη Πέμπτη.

Εξάλλου ο εκ των διοργανωτών του Φεστιβάλ, Τάσος Αναστασίου, ανέφερε πως στο χώρο θα εκτίθενται και θα πωλούνται περί τις 120 διαφορετικές μπύρες από ζυθοποιεία και μικροζυθοποεία της Κύπρου και του εξωτερικού ενώ θα στηθούν 20 περίπτερα , όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε γευσιγνωσία, με την καθοδήγηση των εξειδικευμένων έμπειρων Beer Baristas .

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εδέσματα που συνοδεύουν συνήθως την μπύρα (beer food), όπως γερμανικά λουκάνικα, είδη καπνιστού κρέατος κ.α.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που θα ανοίγει τις πύλες του στις 18.00, περιλαμβάνει χορευτικές ομάδες ,”fireshows” και συναυλίες κύπριων και ελλαδιτών καλλιτεχνών.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή θα εμφανιστούν τα συγκροτήματα “Σαρδάμ” και “The Decoys” και το Σάββατο οι “Κόζα Μόστρα” και ο “Κύκλος Μουσική”, ενώ αποκορύφωμα των μουσικών συναυλιών του Φεστιβάλ αποτελεί η εμφάνιση του Μπάμπτη Στόκα και των συγκροτημάτων “Μπλέ” και “Prospectus”, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου.

Η τιμή εισόδου έχει καθοριστεί στα 10 ευρώ (7 ευρώ προπώληση), η οποία περιλαμβάνει δωρεάν ένα “pint” μπύρας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here