Καταστράφηκαν κτηνοτροφικά υποστατικά από τη φωτιά στα Πολεμίδια 

Τις ζημιές τους μετρούν οι ιδιοκτήτες κτηνοτροφικών και άλλων υποστατικών στα Πολεμίδια, από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στα Πολεμίδια και η οποία φαίνεται να ξεκίνησε από σπινθήρες που προκλήθηκαν από κοπτικό εργαλείο που χρησιμοποιούσε εργάτης.

Η φωτιά κατέστρεψε σχεδόν μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο και έφτασε σε κοντινή απόσταση από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ενώ στο πέρασμα της κάηκαν κτηνοτροφικά υποστατικά με κουνέλια, κότες, σκύλους, μελίσσια, καθώς επίσης και οχήματα που βρίσκονταν εντός υποστατικών, αλλά και μηχανήματα.

“Είμαστε μπροστά σε μια καταστροφή του περιβάλλοντος, ακόμα και περιουσιακών στοιχείων”, ανέφερε στη σκηνή ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ο οποίος συντόνιζε τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ο κ.Τράγκολας κάλεσε το κοινό να αντιληφθεί τους κινδύνους που ελλοχεύουν από απερίσκεπτες ενέργειες, προσθέτοντας χαρακτηριστικά “έβγαλε η γλώσσα μας μαλλιά να το λέμε”.

“Πρέπει όλοι μαζί να συνεργαστούμε για καλλιέργεια συνείδησης και γενικά σε ότι σχετίζεται με την πρόληψη των πυρκαγιών”, δήλωσε και συμπλήρωσε “με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στον τόπο μας, είχαμε πει από νωρίς ότι θα είχαμε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, αλλά όχι με επτά μποφόρ να χρησιμοποιούμε κοπτικά εργαλεία ή να προχωρούμε σε κάποιες απερίσκεπτες ενέργειες και να προκαλούνται πυρκαγιές”.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, συνέχισε, κλήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις και από Λευκωσία και Πάφο, καθώς επίσης και η ΕΜΑΚ και η Πολιτική Άμυνα αλλά και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, με 15 περίπου πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούσαν οκτώ πτητικά μέσα, τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, ένα της Αστυνομίας, ένα της Εθνικής Φρουράς, δυο των Βρετανικών Βάσεων και τα δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών.

Το ευτύχημα, συνέχισε, ήταν πως η κινητοποίηση ήταν άμεση και δυναμική “ήταν μια κατά μέτωπο επίθεση στην πυρκαγιά λόγω του ανέμου”, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι, με την μείωση της ένταση των ανέμων στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα, θα είναι ευκολότερο το έργο πυρόσβεσης.

Ο ίδιος, πρόσθεσε, έδωσε οδηγίες ώστε να παραμείνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, περίπου πέντε πυροσβεστικά οχήματα, για σκοπούς τελικής κατάσβεσης και πρόληψης.

Η Αστυνομία Λεμεσού λαμβάνει καταθέσεις και διερευνά τις πληροφορίες που φέρουν τη φωτιά να ξεκίνησε από τη χρήση κοπτικού εργαλείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here