Καταγγελίες για ναρκωτικά σε σχολεία: «Παραπληροφορεί το ίδρυμα»

Σοκ και αναστάτωση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, ότι κυλικειάρχης σε σχολείο της Λεμεσού διακινεί ναρκωτικά.
Ο Σύνδεσμος Γονέων του συγκεκριμένου σχολείου προσπάθησε να κάνει διαβήματα, αλλά δέχθηκε απειλές, με αποτέλεσμα το ίδιο πρόσωπο να συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο σχολείο δήλωσε στις «Τομές στα Γεγονότα» του Σίγμα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Κυριάκος Χατζηγιάννης.
Ο κ. Χατζηγιάννης παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στα σχολεία, το οποίο αντιμετωπίζεται με ποικιλόμορφες δράσεις, οι οποίες χρήζουν, ωστόσο, επαναξιολόγησης, αφού δεν απέδωσαν στον βαθμό, που έπρεπε.
Έκκληση προς την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών να προβεί σε άμεση διερεύνηση του θέματος απευθύνει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.
Παράλληλα καλεί το Υπουργείο Παιδείας και την οικεία σχολική εφορεία να βοηθήσουν στη διερεύνηση της υπόθεσης, με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και απαιτεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να προστατεύσουν τα παιδιά.
Άγνοια εξέφρασε η ΥΚΑΝ και ζήτησε στοιχεία.
«Έπεσα από τα σύννεφα» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, Στέλιος Σεργίδης, στο κρατικό ραδιόφωνο.
Μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, είπε, η ΥΚΑΝ επικοινώνησε με το Ίδρυμα Foundation for a Drug-Free World, το οποίο προέβη στην αποκάλυψη, έμαθε το όνομα του σχολείου και άρχισε τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Τόσο ο εκπρόσωπος τύπου της ΥΚΑΝ, όσο και ο Πρόεδρος της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, Χρύσανθος Γεωργίου, δήλωσαν ότι το Ίδρυμα δεν είναι αδειοδοτημένο και τα στοιχεία, που δίνει παραπληροφορούν.
Αίσθηση προκαλεί και η αποκάλυψη ότι το 2018 εβδομήντα  μαθητές συνελήφθησαν για υποθέσεις ναρκωτικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here