Θέματα αστυνόμευσης και τροχαίων ρυθμίσεων για το Καρναβάλι, συζήτησαν Δήμος και ΑΔΕ Λεμεσού 

Συσκέψεις επί συσκέψεων το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Λεμεσού, με θέμα τις δεκαήμερες εκδηλώσεις του Καρναβαλιού (8-18 Φεβρουαρίου), ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και καλύτερου συντονισμού μεταξύ των διαφόρων εμπλεκομένων τμημάτων και το κοινό να διασκεδάσει ξέγνοιαστα, με ασφάλεια και τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού υπό την προεδρία του Δημάρχου, Νίκου Νικολαΐδη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού για θέματα που άπτονται της ασφάλειας και των τροχαίων ρυθμίσεων, με επίκεντρο την Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση επί της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ`, στις 18 Φεβρουαρίου.

Μια από τις φετινές καινοτομίες, αποτελεί η μείωση της απόστασης της παρέλασης, η οποία θα καταλήξει στη συμβολή της Λεωφόρου Μακαρίου Γ` με την οδό Νίκου και Δέσποινας Παττίχη (φώτα Mitsubish) αντί στη διασταύρωση των φώτων Συμιλλίδη, με την εξέδρα των επισήμων να μετακινείται πιο κοντά στον τερματισμό.

Εκ μέρους της ΑΔΕ Λεμεσού, εκφράστηκε προβληματισμός όσον αφορά το τελευταίο, καθώς η μικρή απόσταση εξέδρας – τερματισμού, ενδέχεται να δημιουργήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο, με τον Δήμο να δηλώνει έτοιμος να επανεξετάσει το θέμα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Νίκος Νικολαϊδης, στόχος μας είναι να γίνει ένα καρναβάλι χωρίς προβλήματα, να το απολαύσει ο κόσμος, να διασκεδάσει ο κόσμος” και υπέδειξε πως φέτος οι εκδηλώσεις είναι αναβαθμισμένες και οι καινοτομίες πολλές.

“Συζητούμε τι νέα δεδομένα δημιουργούν αυτές οι καινοτομίες, από πλευράς κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, από πλευράς ασφάλειας και τεχνικών προδιαγραφών, ούτως ώστε να μην υπάρξει κατά το δυνατόν κανένα πρόβλημα”, συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις υποδείξεις της Αστυνομίας στο θέμα της απόστασης εξέδρας επισήμων και τερματισμού, είπε πως “είναι ένα θέμα που θα εξετάσουμε και θα επιλέξουμε την καταλληλότερη τοποθεσία, για ένα καρναβάλι χωρίς προβλήματα, που θα το χαρεί ο κόσμος”.

Οι επίσημες εκδηλώσεις του Καρναβαλιού της Λεμεσού αρχίζουν την Τσικνοπέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, με την πανηγυρική είσοδο ( 19:00, οδός Ανεξαρτησίας)  του Βασιλιά Ρήγα και της Βασίλισσας Ντάμα, που θα ενσαρκώσει το ζεύγος Χριστάκης και Ζήνα Μαχαλεκκίδη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here