Η στιγμή της σύλληψης του Ηλία Μούζου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ)

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο καταζητούμενος Ηλίας Μούζος τον οποίον έψαχναν απεγνωσμένα οι αρχές σε σχέση με την αιματηρή επίθεση κατά των αστυνομικών το βράδυ του Σαββάτου στην Λεμεσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη κατέστη δυνατή μετά από καταδίωξη όταν έγινε αντιληπτό το όχημα του να κινείται στην Λάνια με νότια κατεύθυνση. Ακολούθως ο Μούζος ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με όχημα πολίτη.

Αμέσως η αστυνομία τέθηκε σε κόκκινο συναγερμό και στην σκηνή έσπευσαν πάνοπλοι αστυνομικοί.

Από την σύγκρουση οχημάτων ο Μούζος τραυματίστηκε ελαφρά ενώ μαζί του βρισκόταν η πρώην σύζυγος του. Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο Μούζος παρακολουθείτο από χθες βράδυ.

Στο όχημα δεν εντοπίστηκε οποιοσδήποτε οπλισμός, ωστόσο, μετά από υποδείξεις του ιδίου, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σε περιοχή της κοινότητας Αγίου Μάμα, ένα πυροβόλο όπλο καθώς και ποσότητα εκρηκτικών υλών.

Μετά την σύλληψη του Μούζου, η αστυνομία πραγματοποίησε εξονυχιστικές έρευνες στην εξοχική κατοικία που κρυβόταν ο καταζητούμενος.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ η Αστυνομία θεωρεί πως, με τη σύλληψη του τελευταίου καταζητούμενου προσώπου για την απόπειρα φόνου των δυο αστυνομικών, η υπόθεση οδηγείται προς πλήρη εξιχνίαση.

Ο 38χρονος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση τελούν υπό 8ήμερη κράτηση τρία ακόμη πρόσωπα. Πρόκειται για τα δυο πρόσωπα που φέρεται να βρίσκονταν με τον 38χρονο εντός του οχήματος την ώρα που ρίφθηκαν οι πυροβολισμοί – ένας 31χρονος και ένας 35χρονος που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας – καθώς και μια 33χρονη που είχε ενοικιάσει στο όνομα της το συγκεκριμένο όχημα.

 

Πηγή: Sigmalive.com/Reporter.com/ Φωτογραφίες: ΚΥΠΕ – Σταύρος Κονιώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here