Η Ροζίτα και άλλοι 6 πάνε σε δίκη αντιμέτωποι με περίπου 300 κατηγορίες

Ο κύβος ερρίφθη. Μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα καταχωρείται αύριο η υπόθεση ενώπιον δικαστηρίου για να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι στο «φαγοπότι» εκατομμυρίων στα ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ και του Ωκεανογραφικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η «εγκέφαλος» της κομπίνας που απειλούσε με «πομπούες», λειτουργός του ΤΕΠΑΚ Ροζίτα Παυλίδου, θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες ενώ μαζί της θα βρεθούν άλλα 6 πρόσωπα. Οι κατηγορούμενοι θα αντιμετωπίζουν περίπου 300 κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του Ωκεανογραφικού Κέντρου είχε «διερευνηθεί» και από το ΤΑΕ Αρχηγείου χωρίς όμως οι ανακριτές να εντοπίσουν οτιδήποτε μεμπτό, και αφού η υπόθεση «άνοιξε» ξανά, ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού την εξιχνίασαν με απόλυτη επιτυχία.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν συνολικά 14 πρόσωπα, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν συγγενείς της Ροζίτας.

Κατά την τελευταία διαδικασία ενώπιον δικαστηρίου, υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος της 57χρονης Ροζίτας ζήτησε από το δικαστήριο εάν και εφόσον ολοκληρωθούν οι έρευνες των αρχών νωρίτερα να αφεθεί ελεύθερη για λόγους υγείας.

Όπως ανέφερε πως έχει υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση και αν χρειαστεί να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για περίθαλψη.

Πηγή: reporter.com.cy

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here