Η Λίμνη των Κύκνων στο Θέατρο Ριάλτο

Την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου όλοι οι δρόμο οδηγούν προς το Θέατρο Ριάλτο.

Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη μακροβιότερη παράσταση μπαλέτου στο West End του Λονδίνου και στο Broadway, τη «Λίμνη των Κύκνων» του βραβευμένου χορογράφου Matthew Bourne.

H «Λίμνη των Κύκνων» θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μπαλέτα όλων των εποχών, μιας και ενσαρκώνει όσο κανένα άλλο όλη τη γκάμα των ανθρώπινων συναισθημάτων, από την ελπίδα μέχρι την απόγνωση, από τον τρόμο μέχρι την τρυφερότητα, από τη μελαγχολία μέχρι την έκσταση.

Η εκδοχή του Matthew Bourne βασίζεται στο γνωστό κλασικό μπαλέτο με τη μουσική του μεγάλου Ρώσου συνθέτη Τσαϊκόφκι, αλλά περιέχει στοιχεία ανατρεπτικά και παράδοξα, όπως η επιλογή ανδρών χορευτών για τους ρόλους της Odette/Odile και των κύκνων.

Στυλιστικά ο γνωστός χορογράφος εμπνεύστηκε και από την ταινία τα «Πουλιά» του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Η επική εκδοχή της «Λίμνης των Κύκνων» του Matthew Bourne έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα περισσότερα από τριάντα διεθνή θεατρικά βραβεία – ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται 3 Tony στο Broadway – αποτελώντας ορόσημο του σύγχρονου χοροθέατρου και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Η παράσταση μετρά ήδη στο ιστορικό της δύο πολύ επιτυχημένες περιοδείες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έχει αποθεωθεί από κοινό και κριτικούς στο Λος Άντζελες, την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.

Διάρκεια: 120’

Θέατρο Ριάλτο, Κυριακή, 29 Ιανουαρίου και ώρα 20.30

Πληροφορίες / κρατήσεις: 77 77 77 45

Εισιτήρια: € 9  E-tickets: www.rialto.com.cy

Εισιτήρια προπωλούνται & στα καταστήματα Public σε Λεμεσό και Λευκωσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here