Η Κοινότητα του Αγρού στην 43η Ετήσια Συνάντηση του Douzelage European Town Twinning

Στην 43η ετήσια συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος αδελφοποίησης Douzelage European Town Twinning, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Oxelosund της Σουηδίας μεταξύ 10-13 Μαΐου 2018, συμμετείχε η Κοινότητα του Αγρού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο πρόγραμμα συμμετέχουν δήμοι/κοινότητες και από τα 28 Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κύρια θεαματική της φετινής συνάντησης ήταν η κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών, όπου μέσω εποικοδομητικού διαλόγου οι εκπρόσωποι και των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αντάλλαξαν γνώσεις, εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στη χώρα τους.

Η Κοινότητα του Αγρού εκπροσωπήθηκε από τους Ανδρέα Λατζιά, Νικόλα Χριστοφή και  Χλόη Πρωτοπαπά.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η Κοινότητα του Αγρού εξέφρασε την επιθυμία για τη φιλοξενία της συνάντησης για το 2021, επιθυμία που αποτελούσε μακροπρόθεσμο στόχο του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγρού τα τελευταία χρόνια. Και οι 27 εταίροι του προγράμματος χαιρέτησαν την μεγαλεπήβολη απόφαση της Κοινότητας για φιλοξενία της συνάντησης, καθώς ο Αγρός αποτελεί την μικρότερη Κοινότητα που συμμετέχει στο πρόγραμμα και κατ’ επέκταση των οικονομικών και άλλων δυσκολιών που προκύπτουν στην διοργάνωση της συνάντησης.

Η πρόεδρος του Douzelage, Annigje Kruytbosch, ευχαρίστησε ένθερμα την κοινότητα του Αγρού για την απόφαση της, αποτελώντας έτσι πρότυπο και για τις άλλες κοινότητες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here