Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΙΑ ΛΕΜΕΣΙΑΝΗΣ: Γεωργία Κόμπου: «Μόνο στην Κύπρο λένε δεν μπορώ γιατί είμαι γυναίκα»

Είναι αλήθεια ότι το ακούσαμε πολλές φορές και δυστυχώς το διαπιστώσαμε ακόμη περισσότερες. Η αλήθεια μια συμπολίτισσας μας, της Γεωργίας Κόμπου, είναι η αλήθεια πολλών γυναικών οι οποίες τυγχάνουν διάκρισης και προκατάληψης για διάφορα θέματα στην καθημερινότητά μας.
Η Γεωργία, άνθρωπος δυναμικός, γεμάτος ενέργεια και ζωντάνια δεν δίστασε να εκφράσει μια μεγάλη αλήθεια μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο FACEBOOK.
Χρόνια τώρα με τις πενιές της ξεσηκώνει κόσμο και κοσμάκι και διασκεδάζει φίλους και γνωστούς. Ως μουσικός όμως και ως άνθρωπος δεν μπορεί να μην εκφράσει την προκατάληψη που βιώνει μέσα απο τις μεγάλες τις αγάπες, το μπουζούκι και το μαντολίνο τα οποία υπηρετεί εδώ και 35 χρόνια.
Διαβάστε τι ακριβώς λέει: 
Με μία δημόσια ανάρτηση της η Γεωργία Κόμπου που διακρίνεται εδώ και χρόνια για τις ικανότητες της στο μπουζούκι, εκφράζει την αγανάκτηση της για την προκατάληψη που βιώνει  ως μουσικός. Προκατάληψη που όπως η ίδια σημειώνει παρατηρείται μόνο στην Κύπρο.
Τα όσα έγραψε είναι χαρακτηριστικά:«ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΝΤΙΦΕΜΙΝΙΣΤΕΣ- ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΦΥΛΕΤΙΚΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ
Για ακόμα μία φορά βιώσα σήμερα την προκατάληψη ως προς το γυναικείο φύλο και πιο έντονα ως προς αυτό που πρεσβεύω ως μουσικός – σολίστας στο μπουζούκι και μαντολίνο εδώ και 35 χρόνια με διεθνή αναγνώριση.
Μετά από μία συζήτηση που είχα με ένα πολύ γνωστό μουσικό σχετικά με την προσφορά μου στον μουσικό πολιτισμό της πόλης μου εδώ και 35 χρόνια,κατάληξε αυτός ο μουσικός στο συμπέρασμα ότι επειδή είμαι γυναίκα δεν μπορώ να ανήκω σε ορχήστρες που κάνουν συναυλίες , δεν μπορώ να συγκριθώ με άντρες που παίζουν μπουζούκι, ούτε μπορώ να είμαι σε ομάδες κανταδόρων παίζοντας μαντολίνο γιατί κανταδόροι είναι άντρες κ όχι γυναίκες.
Θα ήθελα να αποσαφηνίσω κάτι γιατί με πνίγει το δίκαιο μου γιατί αυτή η αντίληψη επαναλαμβάνεται και επαναλαμβάνεται συνεχώς εδώ και χρόνια και αυτό συμβαίνει μόνο στην Κύπρο.
Τα ακούσματα της καντάδας είναι μέσα στα αυτιά μου από μικρή ηλικία. Ανήκω σε χορωδίες της πόλης μου συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις για πάρα πολλά χρόνια.Ο ίδιος ο αείμνηστος αρχιμαέστρος της μαντολινάτας Αθηνών ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ σε μία παράσταση που είχα στην Αθήνα πρίν χρόνια είχε σαγηνευτεί από την οργανοπαιξία μου στο μαντολίνο και μου είχε προτείνει να μπώ μέσα στην Μαντολινάτα Αθηνών……ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ!!!!!!!
Ανήκω στην ομάδα του μεγάλου Thanasis Polykandriotis, είμαι δίπλα του στις μεγάλες παραστάσεις που κάνουμε στην Ελλάδα, και όχι μόνο, συναυλίες με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών. Αυτός ο άνθρωπος με στηρίζει, πιστεύει σε μένα, με τιμά με τις προσκλήσεις για εμφανίσεις στο εξωτερικό…… .ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ!!!!!
Αγαπητοί Κύπριοι , δυστυχώς η νοοτροπία και τα πιστεύω σας μας έχουν καταστρέψει.
Η προκατάληψη ότι η γυναίκα είναι κατώτερη από τον άντρα και δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα είναι λάθος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here