Ζάκυνθος: Το ελληνικό νησί που «τα σπάει» στο Instagram

Η γερμανική εφημερίδα Bild αποθεώνει το «φιόρο του Λεβάντε»

«Φιόρο του Λεβάντε» αποκαλούσαν οι Βενετοί τη Ζάκυνθο, «άνθος της ανατολής» στη γλώσσα μας, αλλά δεν ήταν οι πρώτοι που είχαν εκτιμήσει τις ομορφιές της. Δεν είναι τυχαίο ότι στην αρχαιότητα το πανέμορφο νησί του Ιουνίου είχε προστάτη το θεό Διόνυσο.

Η γερμανική εφημερίδα «Bild» προτείνει τη Ζάκυνθο στους αναγνώστες της, ανεβάζοντας στην ιστοσελίδα της φωτογραφίες από το περίφημο «Ναυάγιο», την παραλία που αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών. Η προβολή συνεχίζεται στον επίσημο λογαριασμό της εφημερίδας στο Ιnstagram, όπου το ελληνικό νησί έχει την τιμητική του, με φωτογραφίες και σύντομες περιγραφές.

«Η άμμος στο ναυάγιο είναι πραγματικά τόσο λευκή, η θάλασσα πραγματικά τόσο γαλάζια και τα βράχια ύψους 200 μέτρων ιδιαίτερα απότομα. Στο ναυάγιο μπορεί κανείς να φθάσει μόνο βάρκα» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε μία λεζάντα. «Περισσότερες φωτογραφίες, παρακαλώ!» ζητούν οι αναγνώστες και η «Bild» ανταποκρίνεται αναρτώντας εικόνες. Για παράδειγμα, το Κορακονήσι, ένας τεράστιος βράχος στη θάλασσα με ένα άνοιγμα στο πλάι, είναι ότι πρέπει για μία φωτογραφία.

Για πολλούς όμως η διαδρομή είναι δύσκολη καθώς θα πρέπει ο επισκέπτης να περπατήσει με τα πόδια επί 15 λεπτά σε χωματόδρομο για να το προσεγγίσει. «Μία άλλη παραλία , ο Λιμνιώνας, ένα μικρό, κάπως κρυμμένο φυσικό λιμάνι με καθαρό νερό, πλαισιωμένο από βράχια, είναι ότι πρέπει για να απολαύσετε ελληνική σαλάτα με χταπόδι ψητό» προτείνουν οι συντάκτες του άρθρου. «Με τη βοήθεια μιας μάσκα με αναπνευστήρα μπορείτε να εξερευνήσετε πολλές σπηλιές .Το καλύτερο ο ηλιοβασίλεμα είναι στο Κερί ή Κρυονέρι» προσθέτουν.

Κάτω από το νερό…

Τη Ζάκυνθο μπορεί κανείς να την εξερευνήσει και κάτω από το…νερό. Το νησί διαθέτει σημεία ιδανικά για κατάδυση, σπηλιές. Η εφημερίδα Βild απεικονίζει μία φωτογραφία με τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα- καρέτα και από μπαράκια στον Αγιο Νικόλαο. Επίσης προτρέπει τους ενδιαφερόμενους που σκέφτονται να επισκεφθούν το νησί, να δοκιμάσουν τις τοπικές νοστιμιές της Ζακύνθου όπως… μελιτζάνες σκορδοστούμπι! Προφανώς όποιος έγραψε στο άρθρο έχει περάσει στο παρελθόν από το υπέροχο νησί του Ιουνίου. Και του έμειναν αξέχαστες και οι εικόνες και οι γεύσεις του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here