Επ’ αόριστον αποκοπή της Μονάδας Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Απορριμμάτων

Κλειστή μέχρι νεοτέρας παραμένει από το πρωί η είσοδος της Μονάδας Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) στο Πεντάκωμο από διαμαρτυρόμενους κατοίκους των εννέα κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού οι οποίοι για πολλοστή φορά βίωσαν το περασμένο Σάββατο τις τραγικές συνέπειες μιας ακόμη πυρκαγιάς σε σωρούς σκουπιδιών η οποία μόλυνε την ατμόσφαιρα και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην περιοχή. 

Η δυναμική διαμαρτυρία ξεκίνησε σήμερα στις 7:30 το πρωί στην είσοδο της ΑΗΚ για μια ώρα και ακολούθως οι συγκεντρωθέντες πορεύθηκαν προς την είσοδο του ΟΕΔΑ Πεντακώμου.

Σύμφωνα με την συντονιστική Επιτροπή των παραπονούμενων ο αποκλεισμός θα συνεχιστεί επ’ αόριστον σε 24ωρη βάση από δεκαμελής ομάδες ατόμων οι οποίες μάλιστα θα αντικαθίστανται ανά τετράωρο.

Οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν στο σημείο κρατούσαν πανό και πλακάτ στα οποία μεταξύ άλλων αναγραφόταν “Κύριε Καδή ούλλα χαλάλι σου” , “Σεβαστείτε την Υγεία των παιδιών μας”, “Κρατήστε τις Υποσσχέσεις σας” και “Υγεία και Ασφάλεια”.