Ενισχύουν τις σχέσεις τους Ρωσίας και Δήμος Λεμεσού

Τη διαχρονική σχέση που ο Δήμος Λεμεσού διατηρεί με ρωσικές πόλεις και ιδιαίτερα με την Αγία Πετρούπολη, επαναβεβαίωσαν σήμερα ο Ρώσος Πρέσβης Στανισλάβ Οσάτσι και Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης, προσδοκώντας σε περαιτέρω ενίσχυση της.

Ο κ. Οσάτσι πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση γνωριμίας με τον νέο Δήμαρχο της Λεμεσού και όπως δήλωσε “έχουμε μια διαχρονική φιλία της Λεμεσού με διάφορες πόλεις της Ρωσίας και με τη Ρωσία γενικότερα”, υπενθυμίζοντας την έντονη παρουσία της ρωσικής κοινότητας, που ζει και δραστηριοποιείται στη πόλη.

“Με το νέο Δήμαρχο συζητήσαμε και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε στο μέλλον για διεύρυνση των σχέσεων της Λεμεσού με την Αγία Πετρούπολη αλλά και τι μπορούμε να υλοποιήσουμε για να νιώθουν ακόμα πιο καλά οι Ρώσοι που βρίσκονται εδώ”, είπε και υπέδειξε πως αναμένεται και φέτος μεγάλο τουριστικό ρεύμα Ρώσων τουριστών στο νησί.

Από τη πλευρά του, ο κ.Νικολαΐδης είπε στον κ.Οσάτσι πως “θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς που έχουμε τόσους φίλους Ρώσους που κατοικούν και δραστηριοποιούνται στη Λεμεσό” και υπογράμμισε την πρόθεση του Δήμου να ενισχύσει τη συνεργασία  με τη ρωσική κοινότητα της πόλης, τόσο σε επιχειρηματικό όσο και πολιτιστικό επίπεδο.

“Πρόθεση μας είναι να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία και με την Αγία Πετρούπολη, η οποία επεκτείνεται και σε θέματα που αφορούν τα δυο ακαδημαϊκά ιδρύματα των δυο πόλεων (ΤΕΠΑΚ και ΙΤΜΟ)”, είπε τέλος ο Δήμαρχος Λεμεσού.

– See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/402009/enisxyoun-tis-sxeseis-tous-rosias-kai-dimos-lemesou#.dpuf

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here