Εκδήλωση Οδικής Ασφάλειας Τροχαίας Λεμεσού

Ετήσια πορεία αφιερωμένη στη μνήμη της Δρ. Γιώτας Δημητρίου “Προτιμώ Να Περπατήσω Παρά Να Πιώ Και Να Οδηγήσω – I’d Rather Walk Than Drink And Drive”

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 08:30π.μ. θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ετήσια πορεία – πεζοπορία αφιερωμένη στη μνήμη της Δρ. Γιώτας Δημητρίου “Προτιμώ Να Περπατήσω Παρά Να Πιώ Και Να Οδηγήσω – I’d Rather Walk Than Drink And Drive” απόστασης 10 χιλιομέτρων, με τη συμμετοχή του Τμήματος Τροχαίας Λεμεσού.

Η εκκίνηση θα γίνει από το Dolce Club και ο τερματισμός στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού Λεμεσού, όπου θα λειτουργήσει Σταθμός Ενημέρωσης των συμμετεχόντων στην εκδήλωση για θέματα Οδικής Ασφάλειας από το Τμήμα Οδικής Ασφάλειας Τροχαίας Λεμεσού και των Εθελοντών Οδικής Ασφάλειας Τροχαίας Λεμεσού, καθώς και περίπτερα των διοργανωτών.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα μεταφερθούν με πλατφόρμα από την PSALTIS – ENEOS RALLY TEAM το αγωνιστικό αυτοκίνητο του Πανίκου Πολυκάρπου, με το οποίο λαμβάνει μέρος στο Παγκύπριο πρωτάθλημα Ράλι 2017, από την Οδική Υπηρεσία Κύπρου (ΟΔ.Υ.ΚΥ.) AUTO ASSISTANCE, αυτοκίνητο το οποίο είχε εμπλακεί σε οδική τροχαία σύγκρουση στην Επαρχία Λεμεσού και μοτοσικλέτες μελών του  Συλλόγου Μοτοσικλετιστών Λεμεσού EGOPHOBIA.

Η Αστυνομία Κύπρου, Τμήμα Τροχαίας Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού είναι διαχρονικός υποστηρικτής της εκδήλωσης, ενώ συμμετέχουν όλοι οι εθελοντές Οδικής Ασφάλειας Τροχαίας Λεμεσού.

Στην πορεία αναμένεται να λάβουν μέρος πέραν των χιλίων προσώπων.

Λίγα λόγια για το ίδρυμα “Dr Yiota Demetriou – The Dancing Queen Foundation”

Το σωματείο «Δρ Γιώτα Δημητρίου –The Dancing Queen Foundation», ιδρύθηκε εις  μνήμη της αδικοχαμένης Δρ. Γιώτας Δημητρίου.

Μετά την αποφοίτηση της από την Αμερικανική Ακαδημία Λεμεσού το 1996, η Δρ. Γιώτα Δημητρίου μετέβηκε στην Αγγλία όπου τελείωσε στο Πανεπιστήμιο του Sussex με πτυχίο στο Media and English Literature. Αυτό όμως δεν ικανοποίησε τις επιδιώξεις και τους στόχους της να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά για ένα καλύτερο αύριο. Έτσι αποφάσισε να μεταβεί στις ΗΠΑ ξεκινώντας σαν παιδοψυχολόγος στο πανεπιστήμιο PΑCE της Νέας Υόρκης.  Οκτώ χρόνια αργότερα πήρε το πτυχίο της παιδοψυχολογίας και το Διδακτορικό σαν κλινική και εκπαιδευτική παιδοψυχολόγος, ένας τίτλος που δυστυχώς της απονεμήθηκε μεταθανάτια.

Δυστυχώς λίγες εβδομάδες πριν την επιστροφή της στην Κύπρο, όπου θα ξεκινούσε την πραγματοποίηση του οράματος της, στις 16/11/2008 επήλθε το μοιραίο. Σκοτώθηκε σε οδική τροχαία σύγκρουση από οδηγό που οδηγούσε αυτοκίνητο υπό την επήρεια αλκοόλ, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της.

Φίλοι και συγγενείς ίδρυσαν και ενέγραψαν το σωματείο, για να συνεχίσουν το όραμα και τη φιλοδοξία της Δρ Γιώτας Δημητρίου που ήταν να βοηθήσει παιδιά, έφηβους και τις οικογένειες τους στην Κύπρο, μέσω την ειδικότητας της στον τομέα της παιδοψυχολογίας. Σκοπός του ιδρύματος είναι να βοηθήσει στην υλοποίηση αυτού του οράματος  μέσω της ενημέρωσης και διαφώτισης του κοινού σε θέματα που σχετίζονται με προβλήματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων. Επίσης ενισχύει οικονομικά, είτε άμεσα μέσω παροχής συμβουλευτικής βοήθειας, ιατρικής ή/και κοινωνικής φροντίδας, είτε έμμεσα μέσω δωρεών σε άλλα ιδρύματα που ασχολούνται με παιδιά με ψυχολογικές ή/και σωματικές ασθένειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here