Δωρεά θερμοκοιτίδων στο Γ.Ν. Λεμεσού – Ακόμα μια “ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ” από την ΟΠΑΠ

Η στήριξη του τομέα της υγείας – μέσω δωρεών-  στα δημόσια νοσηλευτήρια, αλλά και σε άλλους φορείς, είναι αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας και του DNA της ΟΠΑΠ Κύπρου, εδώ και πολλές δεκαετίες.

Έτσι, στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης, αυτή τη φορά η ΟΠΑΠ Κύπρου προχώρησε στην κατασκευή μιας ακόμα «γέφυρας ζωής», δωρίζοντας θερμοκοιτίδες στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Η παράδοση των θερμοκοιτίδων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, από το μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Κύπρου κ. Χαράλαμπο Χρήστου, παρουσία της Δρ. Εμμέλειας Βουνού, Διευθύντριας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και της Δρ. Ελισάβετ Κωνσταντίνου, Αναπληρώτριας Διευθύντριας Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.

Οι θερμοκοιτίδες – που ενώνουν τα νεογνά με τη ζωή, όπως σημείωσε ο κ. Χρήστου – δημιουργούν τις ιδανικές εκείνες συνθήκες που αντικαθιστούν την ενδομήτρια ζωή και αναπληρώνουν τυχόν ελλείψεις του ευαίσθητου οργανισμού των νεογνών.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Χρήστου δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η ιεράρχηση της υγείας, ως ύψιστη προτεραιότητα στην κοινωνική ευθύνη της ΟΠΑΠ Κύπρου, επαναλαμβάνεται όχι με λέξεις, αλλά με πράξεις», προσθέτοντας πως «αξιολογώντας όλα τα δεδομένα τα οποία καθορίζουν τις ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Κύπρου, αλλά και όλων των φορέων που δρουν στον χώρο της υγείας, η ΟΠΑΠ Κύπρου δρα με συνέπεια έργων».

Κατά την τελετή παράδοσης των θερμοκοιτίδων, η Δρ. Βουνού τόνισε πως μέσω της δωρεάς της ΟΠΑΠ Κύπρου, υλοποιήθηκε επιτέλους η τριαντάχρονη προσπάθεια του Νοσοκομείου για δημιουργία εντατικής μονάδας νεογνών.

Η Δρ. Κωνσταντίνου ευχαρίστησε με τη σειρά της την ΟΠΑΠ Κύπρου για τη διαχρονική στήριξη που προσφέρει σε φορείς που υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας. Ταυτόχρονα, η Δρ. Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στην υπευθυνότητα και την κοινωνική ευαισθησία της ΟΠΑΠ Κύπρου, ευχαριστώντας τον μεγάλο σύμμαχο της κυπριακής κοινωνίας για την έμπρακτη στήριξη που παρέχει στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Χρήστου διαβεβαίωσε τα στελέχη και το προσωπικό του Νοσοκομείου Λεμεσού πως η ΟΠΑΠ Κύπρου θα συνεχίσει να αποτελεί στήριγμα για τον τομέα της υγείας, αξιολογώντας τις ανάγκες της κοινωνίας, δίνοντας λύσεις, αλλά και δίνοντας το παρών εκεί όπου ο σχεδιασμοί της πολιτείας δεν αρκούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here