Δυο λάθη στο λιμάνι Λεμεσού κόστισαν στο κράτος €6,5 εκ.;

Δυο σοβαρά λάθη φαίνεται ότι υπήρξαν στο συμβόλαιο του κράτους με τις ιδιωτικές εταιρίες όσον αφορά στην διαχείριση του λιμανιού Λεμεσού, κάτι που στοίχισε στο κράτος 6,5 εκ. ευρώ.

Αυτό ελέχθη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, με τον Πρόεδρο των Οικολόγων να εγείρει ζήτημα ποινικής ευθύνης για τον τέως Υπουργό Μεταφορών Μάριο Δημητριάδη.

Η αντιπαράθεση που υπήρξε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν έντονη, καθώς στην σχετική έκθεση του Γενικού Ελεγκτή καταγράφονται αρνητικές και ζημιογόνες πρόνοιες για το δημόσιο, με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να υποστηρίζει ότι οι προβλέψεις των ιδιωτών για αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 7% ετησίως με τα έσοδα να φτάνουν το 1 δισ. ευρώ για το κράτος με ορίζοντας 25ετίας, είναι λανθασμένες και υπεραισιόδοξες.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Μεταφορών δια στόματος του Γενικού Διευθυντή Αλέκου Μιχαηλίδη επικαλούμενο λογιστικά στοιχεία επικαλείται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η χρονιά υπήρξε κερδοφόρα, ενώ ανέφερε ότι έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις με τη Νομική Υπηρεσία για τα επί μέρους θέματα.

Ωστόσο, είπε, τα χρονοδιαγράμματα ήταν πολύ στενά και δεν υπήρχε χρόνος για εξέταση όλων των εγγράφων.

Πάντως η αντιπαράθεση αποτελεί ως φαίνεται προϊόν διαφορετικής προσέγγισης, κυρίως από πλευράς των δύο μεγάλων κομμάτων, με τα στοιχεία να έχουν αμφισβητηθεί από βουλευτές, με εξαίρεση τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Μάριο Μαυρίδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here