Δροσερό κλίμα αναμένεται να έχουμε το επόμενο τριήμερο – Καταιγίδες και χαλάζι σήμερα

Σχετικά χαµηλή πίεση και ασταθής αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ωστόσο νεφώσεις που προοδευτικά θα αναπτυχθούν αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό αλλά και τοπικά στα νότια και ανατολικά. Σε περιοχή καταιγίδας είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν µέχρι το µεσηµέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι, 4 Μποφόρ αλλά παροδικά στα νότια και νοτιοδυτικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, στα βόρεια και ανατολικά και µέχρι ταραγµένη, στα δυτικά και αργότερα και στα νότια παράλια. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 29 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 24 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, στα νότια και ανατολικά παράλια και λίγο ταραγµένη, στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει στους γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή και τη ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που προοδευτικά θα αναπτυχθούν το µεσηµέρι και το απόγευµα αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό καθώς επίσης και σε περιοχές στα νότια και ανατολικά. Σε περιοχή καταιγίδας είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο µετά το µεσηµέρι θα εµφανίζονται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα, στα ορεινά και στο εσωτερικό.
Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή κατά το τριήµερο και θα παραµείνει κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here