Δήμαρχοι με χρυσές συντάξεις-Περιπτώσεις ..τριπλασιασμού! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πράματα και θάματα για τις συντάξεις Δημάρχων εντοπίζει σε ειδική έκθεση του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Γενικός Ελεγκτής.

Ο Γενικός Ελεγκτής θέτει εκ νέου επιτακτικά το θέμα αύξησης συντάξεων των Δημάρχων δια μέσου των κανονισμών που τέθηκαν σε ισχύ από το 2011.
Σε ειδική του έκθεση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση για το έτος 2016, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης εντοπίζει ακόμη και τριπλασιασμό συντάξεων, την ώρα που μερίδα των Δήμων βρίσκεται στον αναπνευστήρα ελέω δυσμενών οικονομικών συνθηκών.

Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι οι διατάξεις των σχετικών κανονισμών, σύμφωνα με την έκθεση, εφαρμόζονται και στις περιπτώσεις δημάρχων που αποχώρησαν από το αξίωμα τους πριν την ημερομηνία ισχύς των κανονισμών την 1 Ιανουαρίου 2011.

Εντοπίζονται σημαντικές τροποποιήσεις σε σύγκριση με τους προηγούμενους κανονισμούς.
Συγκεκριμένα:

– Αύξηση ελάχιστης σύνταξης Δημάρχου από 598 ευρώ σε 1.200 ευρώ για υπηρεσία μέχρι μία θητεία. – Αύξηση σε 1.500 ευρώ για υπηρεσία πέραν της μίας θητείας.
– Σε μερικές περιπτώσεις το ποσό της σύνταξης υπερβαίνει ακόμη και το ποσό της αντιμισθίας που λάμβανε ο Δήμαρχος όταν κατείχε το αξίωμα.
– Αύξηση στους συντελεστές υπολογισμού της σύνταξης χηρείας και ο καθορισμός ελάχιστης σε 900 ή 1.000 ευρώ μηνιαίως.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης καταγγέλλει ότι παρά αριθμό επιστολών της υπηρεσίας του προς Βουλή και Κυβέρνηση για λήψη διορθωτικών μέτρων, εάν κριθεί σκόπιμο, μέχρι την ετοιμασία της ειδικής του έκθεσης, δεν έλαβε
καμία απολύτως απάντηση.

Βάσει του περί Δήμων Νόμο η καταβολή συντάξεων σε Δημάρχους, καθορίζεται με κανονισμούς που εκδίδονται από τα Δημοτικά Συμβούλια, χωρίς να απαιτείται έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο ή την Βουλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here