Γιώργος Μιχαήλ: “O Daniel είναι ταπεινό και καλοσυνάτο παιδί και δραστήριος φοιτητής”

Αίσθηση προκάλεσε στην κοινωνία και τη φοιτητική κοινότητα η επίθεση που δέχθηκε ο φοιτητής του ΤΕΠΑΚ από την Ουγκάντα, Ντάνιελ Μπαράσα.

Το γεγονός σχολίασε και ο ίδιος ο Daniel σε δημοσίευση της είδησης στο LemesosPress (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ) αλλά και ο δημοσιογράφος Γιώργος Μιχαήλ ο οποίος γνωρίζει προσωπικά τον νεαρό Αφρικανό.

“Ο Barasa, αναφέρει, είναι ένα ταπεινό και γεμάτο καλοσύνη παιδί με καταγωγή από την Ουγκάντα και ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της φοιτητικής κοινότητας, πάντα πρόθυμο να βοηθήσει, με κάθε τρόπο, οποιονδήποτε χρειάζεται τη βοήθειά του. Δεν είναι τυχαίο που κέρδισε φέτος το πρώτο φοιτητικό βραβείο ήθους και κοινωνικής προσφοράς του ΤΕΠΑΚ.

Η αγάπη του για τον αθλητισμό και κυρίως το τρέξιμο τον οδήγησε στη δημιουργία της εθελοντικής ομάδας Running-Fluent Initiative, τα μέλη της οποίας συμμετέχουν σε διάφορες αθλητικές διοργανώσεις για φιλανθρωπικό σκοπό και οργανώνουν κατά καιρούς εκστρατείες καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Η ομάδα του συμμετείχε φέτος στο 4ο φιλανθρωπικό αγώνα σκυταλοδρομίας που διοργάνωσε το ΤΕΠΑΚ και το Σωματείο «ΕΥ ΖΗΝ» καταφέρνοντας να αποσπάσει ένα από τα χρηματικά έπαθλα το οποίο πρόσφερε στην οργάνωση Friends of the Earth Cyprus – Φίλοι της Γης Κύπρου στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη.

Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντά στον δρόμο του, ο Barasa δεν χάνει το χαμόγελο και την αισιοδοξία του και δεν σταματά να ονειρεύεται ότι μπορεί μια μέρα να αλλάξει αυτόν τον κόσμο και να τον κάνει λίγο καλύτερο….”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: ΛΕΜΕΣΟΣ: Στο Νοσοκομείο 27χρονος Αφρικανός μετά από επίθεση- Υπόθεση ρατσισμού και ξενοφοβίας εξετάζει η Αστυνομία