Γερμασόγεια: Από κατοικημένη περιοχή φαίνεται να ξέσπασε η φωτιά

Από κατοικημένη περιοχή άρχισε η πυρκαγιά στην περιοχή της Γερμασόγειας- Ακρούντας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

 

Η πυρκαγιά, η οποία είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο το βράδυ της Πέμπτης, έκαψε ξηρά βλάστηση και άγρια χόρτα, σε δύσβατη περιοχή, την ώρα που η ηλεκτροδότηση σε κοινότητες και Δήμους της περιοχής είχε διακοπεί, αφού κάηκαν πάσσαλοι της ΑΗΚ.

Να αναφερθεί ότι η πυρκαγιά έκαψε λυόμενο και απείλησε ζεύγος ηλικιωμένων ενώ σε άμεσο κίνδυνο τέθηκε ολόκληρη η κοινότητα Γερμασόγειας και Ακρούντας.

Στο μέρος παρέμειναν δυνάμεις κατά την διάρκεια της νύκτας για τελικές κατασβέσεις, ασφάλιση της περιμέτρου και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Να θυμίσουμε ότι το έργο της πυρόσβεσης από επίγεια μέσα ήταν δύσκολο λόγω του απροσπέλαστου της περιοχής και έτσι στα σημεία αυτά επιχειρούσαν τα εναέρια μέσα, που ενεργοποίησε το σχέδιο “Ίκαρος”.

Κατοικίες που βρίσκονταν κοντά στη φωτιά προστατεύονταν, ενώ συνολικά συμμετείχαν 17 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οκτώ από το Τμήμα Δασών, δυο της Επαρχιακής Διοίκησης, τρία της Πολιτικής Άμυνας και ένα του Ταμείου Θήρας, καθώς και εθελοντικές ομάδες.

Από αέρος επιχειρούσαν τα δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, ένα της Αστυνομίας, δυο των Βρετανικών Βάσεων και ένα της Εθνικής Φρουράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here