Βροχόπτωση και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά σήμερα – Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα εµφανίζονται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Νωρίς το πρωί όµως, δεν αποκλείεται να σηµειωθούν µεµονωµένες ελαφρές βροχές ή και ελαφρά χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά στα προσήνεµα παράλια µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια µέχρι νότιοι, ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη, στα δυτικά και τα βόρεια και ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στον ένα βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παροδικά όµως θα εµφανίζονται αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή το Σάββατο, για να κυµανθεί, τουλάχιστον στο εσωτερικό και τα ορεινά, πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Κυριακή θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να ανέλθει γενικά πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Τη ∆ευτέρα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, αλλά στα δυτικά θα σηµειώσει άνοδο, παραµένοντας πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 54 εκατοστά στην Πλατεία Τροόδους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here