Βροχερό αναμένεται το σκηνικό του καιρού από αύριο – Πότε θα παρουσιαστεί βελτίωση

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται ασθενής χαμηλή πίεση και κατά διαστήματα σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Σήμερα περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και σταδιακά το απόγευμα τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη και το απόγευμα στα ανατολικά παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 10 στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε μέτριους μέχρι ισχυρούς, 4 με 5 μποφόρ, και παροδικά στα νοτιοδυτικά μέχρι πολύ ισχυρούς, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη για να καταστεί σταδιακά γενικά ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια τοπικά  ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά κατά διαστήματα συννεφιασμένος. Μετά το μεσημέρι αναμένονται τοπικά βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να σημειωθεί χιόνι ή χιονόνερο.

Την Παρασκευή περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, με πιθανότητα να σημειωθούν ελαφρές βροχές ή και ελαφρά χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 56 εκατοστά στην Πλατεία Τροόδους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here