Βροχές, καταιγίδες και χιόνι στα ορεινά αναμένονται τις επόμενες ημέρες – Δείτε λεπτομέρειες

Χαµηλή πίεση και νοτιοδυτικό ως δυτικό ρεύµα αέρα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται σποραδικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ αλλά το απόγευµα, τοπικά στα νότια παράλια, µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί γενικά ταραγµένη, για να καταστεί το απόγευµα, στα προσήνεµα παράλια, µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια, ανατολικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 19 στα δυτικά παράλια και στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχίζοντας από τα δυτικά και βόρεια, ενώ αργότερα αναµένεται να επηρεαστούν και άλλες περιοχές. Τοπικά, οι βροχές θα είναι έντονες, ενώ σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται τις αυγινές ώρες να πέσει χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 Μποφόρ ενώ στα προσήνεµα παράλια θα πνέουν αργότερα ισχυροί, 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης, στα ανατολικά παράλια και κυµατώδης, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο ή χιόνι.

Την Τετάρτη και την Πέµπτη, διαστήµατα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται µε παροδικά αυξηµένη συννεφιά, η οποία τοπικά αναµένεται να δώσει µεµονωµένες βροχές. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να σηµειωθεί χιονόπτωση, ενώ χιονόνερο ή χιόνι δυνατό να σηµειωθεί και σε κάποιες ορεινές περιοχές.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση την Τρίτη, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, και περαιτέρω πτώση την Τετάρτη και την Πέµπτη, για να κυµανθεί πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here